1 Saatte Yapabileceğiniz En Kolay Patik Modeli

Sizlere bir tanesini 1 saatte yaptığım patik modelini anlatacağım. Çok kolay bir şekilde örüp severek giyeceğiniz bu patik modeli oldu. Patiğin yapımı için önce orta kalınlıkta ip ve 3 numara şiş hazırlayın. 

Gelen sorulardan bir tanesi de hangi iple patik yapılmalıdır? oldu. Buna cevabım istediğiniz iple yapabilirsiniz ama 100/100 polyester ip tercih etmeniz gerektiği olacaktır. Çünkü pamuklu ipler çok çabuk parçalanacaktır. Sonra 41 ilmeği şişe takıp ilmekleri düz örmeye başlayın. 20 ilmeği düz örüp tam ortada kalan ilmeği örmeden önce bir dolayıp artırma yapın.

Sonra bir düz ilmek örüp tekrar bir dolayıp ikinci kez artırma yapın. Arka yüzde bütün ilmekleri tekrar düz örüp hiç artırma yapmayın. Artırmaları sadece ön yüzde yaparak 5 sıra haroşa örün. Sonra ilmekleri ön yüzde düz arka yüzde ters olarak örün. Arka tarafta ters sırası 5 tane olunca modeli arkadan uyguluyoruz.

Kenar ilmeğini alıp ikinci ilmeğin arasından yeni bir ilmek çıkartın ve sonra bu iki ilmeği birlikte düz örer gibi kesin. Kenar ilmeğini alıp ikinci ilmeğin arasından yeni bir ilmek çıkartıp bu iki ilmeği birlikte kesin. Tekrar arka yüze geçince birlikte örülen iki ilmeğin ilkini düz örüp ikincisini örmeden atlayın. 

Sonra tekrar ön yüzde düz arka yüzde ters olarak 5 sıra örüp modeli tekrarlayın. Bu şekilde 5 tane model olunca artırmayı kesin. Artırma yapmadan 5 sıra düz örgüyü örüp patiği bitirin.