Motiflerden Oluşan Bayan Tığ Örgü Modeli

Tığ örgü sevenlere hem şal hemde yelek olabilen bir model anlatmayı düşünüyorum. Genelde yelek modelini üçgen şal modeline çevirince farklı bir yapım gerektirir. Bu model aynı şekilde yan eklenerek örülüp verev çevrildiği zaman aynı zamanda üçgen şal oluyor.

İster yelek yapın ister şal anlattığım yolu izleyip aynısını yapmak zorundasınız. Motifin yapımı için önce 7 zincir çekip bir halka oluşturun. Sonra bu halkanın içine 15 tane sıkı iğne doldurun. 

8 zincir çekip ipi üç defa dolayın. Bir sıkı iğne atlayıp ikinciye batın ve 4 defada kapatarak tırabzan yapın. Tekrar 8 zincir çekip ikinci sıkı iğneye batın. Bu şekilde ilk yaprağı hazırlamış olacağız. 

8 zincir çekip ipi üç defa dolayın ve dörtlü tırabzan yapın. 8 zincir çekip ikinci sıkı iğneye batıp ikinci yaprağı hazırlayın. Aynı şekilde 4 yaparak hazırlayın. Son yaprağı bitirince ilk yaprağın dibine batıp bir ilmek çıkartıp zincirin içinden geçirin ve ilmeği bağlayın. 

İlk deliğin içine önce 4 tane sıkı iğne doldurun. Sonra ipi dolayın ve 4 tane çakma sıkı iğne doldurun. Sonra 5 tane ikili tırabzan yapın. Yaprağın ilk yarısını tamamlamış olacağız. Yaprağın diğer yarısı için bu defa aynı işlemin tam tersini yapacağız. 

Önce 5 tane ikili tırabzan yapın. Sonra 4 tane çakma sıkı iğne yapın ve son olarak 4 tane sıkı iğne yapın. Zincirlerin birleşim yerinin dibine batıp bir ilmek çıkartın ve bu ilmeği diğer ilmeğin içinden geçirip bağlayın. Sonra ikinci yaprağın içini aynı şekilde doldurun.