2 Sıradan Oluşan Kolay Örgü Modeli

Sırayı kolay yapılan ve herkese hitap eden bir model anlatımı alıyor. Modelimiz 2 sıradan oluşmaktadır.Örgüye yeni başlayanların zorlanmayacağı bir model oldu. Modeli istediğiniz sayılarda başlayabilirsiniz.

Örgüye başlangıçta önce kenar ilmeğini alın sonra bir ilmek dolayıp sonraki ilmeği düz örün. Aynı ilmeği tekrar düz örün. Böylece ilmeği iki defa örmüş olacaksınız.

Sonra tekrar bir ilmek dolayın ve sonraki ilmeği iki defa düz örün. İlk sırayı arka taraftan bu şekilde örün. Her ilmeğin arasında bir ilmek dolayın ve her ilmeği iki defa düz örün.

Ön tarafa geçince önce kenar ilmeğini alın ve çift dolanan ilmeği serbest bırakıp şişe geri takın. Bu ilmeği arkasındaki doladığımız ilmekle beraber düz örerek kesin.

Bu sırada çift dolanan her ilmeği önce serbest bırakın sonra şişe geri takın. Arkasındaki ilmekle birlikte düz örerek kesin. Bu şekilde sırayı tamamlayın.

Örgünün arkasına geçince aynı işlemleri tekrarlayın. Kenar ilmeğini alıp bir ilmek dolayın. Sonraki ilmeği iki defa düz örün. İlmeği iki defa örünce çift dolayarak örmüş olacaksınız.

Bunu örgünün ön yüzünde ilmeğin boyunu uzatmak için kullanacağız. Modeli küçük bir parça halinde çalıştım ama kenara doğru eğri gittiğini gördüm.

Bu büyük parçalarda fazla sorun olmayacaktır ama küçük parçalarda sorun yaratabilir. Erkek örgüleri ve bebek örgüleri gibi yerlere uyacaktır.