Lif,  Örgü,  Örgü Videoları

3 Boyutlu Lale Modeli İle İster Bebek Battaniyesi İster Lif Yapın

Son günlerin en favorisi olma yolunda ilerleyen 3 boyutlu lale modeli ile çok şık bebek battaniyeleri veya lif modelleri yapabilirsiniz. Modelin yapımında beyaz turuncu ve yeşil ip kullanılmış. Oldukça ilgi çekici ve iddialı model sevenlerin örgü ör.com olarak bu yapımı kaçırmamasını öneririm. …   

Her zaman olduğu gibi aynı modelin farklı renk ile yapılınca nasıl durduğunu anlamanız için değişik renkli modellerini de birlikte paylaşıyoruz. İlk olarak battaniye için yaklaşık bir metre lif yapımı içinde yaklaşık 30 santim kadar zincir çekerek başlayın. Başlangıç kısmında beyaz renkli ip kullanıyoruz.Sonra aralarına birer zincir çekip bir zincir atladıktan sonra tırabzan yaparak sırayı tamamlayın.

Sonrasında lale deseninin yapraklarını oluşturmak için yeşil ipe geçin. Aynı deliğin içine iki tane dolgu yapın. Her dolgunun arasına zincir çekmelisiniz. Sonra 3 delik atlayıp dördüncü deliğe yeni dolguları yapın. Sonra iki dolgunun arasına turuncu renkli ip ile birer dolgu yapın ve tomurcukları oluşturun.

En son olarak beyaz renk ile lalelerin tepe kısmını yapmaya geldi sıra..Tomurcukların tepe kısmına 7 tane tırabzan yapın. Sonra zincir çekip bir pipirik yapın. Aynı deliğe tekrar 7 tane tırabzan yapın. Alt kısımdaki yaprakların arasına başını dolamadan batın. Bu şekilde devam edip modeli tamamlayın. Görerek yapmak isteyenler için Sibel hanımın videosunu da ekledik. Resimlerde görüldüğü üzere mor renk de bu modele oldukça yakışmış. Ama benim tercihim beyaz renkten yana olacaktır. Saflığın ve temizliğin rengi olan beyaz renkten vazgeçmeyin. Görünümü ile canınızı istetecek olan çilekli lif modeli de görmeniz gereken modeller içinde yer almaktadır.