Çocuk Örgüleri,  Örgü Videoları

3 Boyutlu Prenses Hırka Anlatımı

Merhaba örgü sever güzel hanımlar. Bugün sizlere 3 boyutlu harika bir prenses hırka anlatacağız. Anlatacağımız hırkanın ölçüleri 1-1.5 yaşa uygundur. 3 yumak bebe yünü yeterli olacaktır. Hırkamıza yakadan başlıyoruz. Öncelikle 83 zincir çekelim ve 77 adet üçlü trabzan yapalım.

Geri dönüşte 3 zincir çekelim ve zincirin tepesine değil yanındaki trabzanın arasına batıp 3lü trabzan yaparak tığ işi lastik tekniğini uygulayalım. Bu şekilde ön için 10 tranzan yapalım, daha sonra sıradaki yerde aralara değil trabzanın tepesine batarak aynı deliğe çift tranzan yapalım, 2 zincir çekip yandaki deliğe de çift trabzan yapıp artırma yapalım.

Buradan sonra yine aralara batarak kol için 14 trabzan yapalım. 14 trabzan olduktan sonra yine artırma yapalım. Artırmadan sonra arka için 21 trabzan örelim tabi yine aralara batarak. Yine artırma yapalım ve diğer kol için 14, artırma yerinden sonra diğer ön için 10 trabzan örelim.

Ön yüzde trabzanları normal şekilde tepelere batarak , arka da ise yine aralara batarak öreceğiz. Her sırada artırmayı unutmayalım. Artık artırmaları oluşan deliğin içine batarak yapalım. Arka taraflarda aralara batarak ve artırma yerlerinde artırma yapmayı unutmayalım.

Oluşan çizgiler 6 tane yani 12 sıra olana kadar örelim. Eğer ense çok açık istemiyorsanız neşenin başlama yerine batarak 3 zincir çekin ve zincir boyunda yana bağlayarak tüm yakayı bir defa dolanın, yalnız burada aralara değil tepelere batacaksınız. Beden için devam edelim.

Burada her 3 trabzandan sonra 4. Trabzanda artırma yapın. Tepelere batiyoruz. Artırma yerine yine 2 artırma yapıp kol yerini örmeden diğer artırma yerine çift batıp yine 3 trabzanda bir artırma yapın, aynı işlemi diğer kola da uygulayın. Önler de düz, arkalardaki aralara batıyoruz unutmayalım.

Daha küçük yapmak isteyenler 2 sıra eksik yapabilirler. Yeni doğan için 4 çizgi, 6-9 ay için 5 çizgi yapabilirsiniz. Toplam olarak kol evinde sonra o çizgi yapalım ve kenar kısmına geçelim. Kenar için ilk olarak 7 zincir çekip 2 trabzan atlayıp 3. Trabzan batarak yuvalar hazırlayalım, daha sonra 4 zincir çek 2 atla 3. Trabzana bat.

Tüm hırkanın etrafın dönerek toplamda 58 tane yuva hazırlayalım. Şimdi tün yuvaları trabzan dolduracağız. 3 zincir çekin her bir kafese 5 adet 3lü trabzan yapacağız, aralara hiç zincir çekmeden yuvaları dolduralım. Arka yüzde 3 zincir çekin şimdi önden değil de arka aralara batarak trabzanları oluşturacağız.

2 ilmeği kapatıp son 2 çifti bağlamadan diğer trabzanları da yapalım. Toplamda 11 tane ilmek olunca hepsini bir zincir çekin ve sıklaştırın. 4 zincir çekin ve aradaki deliğe sık iğne ile bağlayın ve 4 zincir çekip aynı işlemi uygulayın. Arka yüze geldiğimizde önde oluşturduğumuz 4 zincirli yuvalara yine 5 er tane trabzanla dolduralım.

Bu sıra bittikten sonra yine toplayacağız. 4 tane tam sıra 1 tanede yarım sıra model uygulayarak hırkanın eteğini bitirelim. Şimdi kollara geçelim. Önce ayrık duran 2 li trabzanlı yeri birleştirelim. Önde tepelere arkada aralara batarak çizgileri devam ettirelim.

Sıra sonunda kalan 3 trabzanın 1 tanesini arkadan alıp 2 trabzanı atlayıp, diğer başın tepesine batalım ve 52 tane trabzan kalana kadar bu işlemi uygulayalım. Toplam 9 sıra daha bir düzden bir tersten örelim. 8 sıra çizgi olunca yine 2 trabzan atlayıp 50 ye düşürelim. Yine bedendeki gibi 3er zincirle yuvalar oluşturalım. Bir 3. , bir 4.tepeye batarken yuvaları oluşturalım.

14 tane yuva olacak şekilde ayarlayalım. Sonraki sırada yine her yuvaya 5er trabzan yapalım. Diğer sırada 2 bölmedeki trabzanları toplayalım, aynı bedendeki gibi. 3 sıra bu işlemi yapalım ve bitirelim. Ön patın ilik yeri için sol taraf için etekten yakaya, sağ taraf için yakada eteğe doğru sık iğne dolduracağız.

Modelin dibinden yukarı doğru 3 zincirli alanlara batarak, hırkayı kasmadan sık iğneler yapalım. Arka yüze 3 zincir çekin her deliğe trabzan yapın. 3 trabzandan sonra 1 zincir çekin 1 atlayın ve ilik yeri açın. 11 trabzan yapın yine ilik açın., her ilik arası 11 trabzan olsun.

Diğer tarafı yapın ve yakayı 3lü trabzan olarak her deliğe batarken 7 sıra örün. Yakanın ucuna şerit inci geçirin. Eteğine de makine dikişi ile dantel dikin. 1 yaş için beden boyu omuzdan aşağı 36 cm, eni 28 cm , geniş olan yeri 38 cm olsun. Kol boyu 30 cm olursa yeterli. Hırkanın videosu için örgü tasarım sayfamızı ziyaret ediniz. Hepinize kolay gelsin.