3 İlmekle Yapılan Çok Şık Örgü Modeli

3 ilmekle yapılan örgü modelini himalaya ip kullanarak hazırladım. Bu ip örgüye oldukça güzel yakışıyor. Hem bebek hemde yetişkinler için kullanabileceğiniz bir iptir.

Modelin yapımında ilk iki sırayı ön yüzde düz arka yüzde ters olarak örün. Sonrasında modeli kurmaya başlıyoruz. Her modelin arasında bir sıra düz bir sıra ters olamak üzere ara boşluk var bu boşluğu dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

İlk iki ilmeği düz olarak örün. Sonra ipi şişe bir kez dolayıp bir ilmek örmeden diğer şişe atlatın. İki ilmek düz örülüp üçüncü ilmeğe gelince bir kez ipi şişe dolayıp üçüncü ilmeği örmeden atlatacağız. 

Arka tarafta ise iki ilmeği ters örülüp ip ön tarafa alınacak ve örmeden atlatılan ilmek tekrar örmeden atlatılacak. İki ilmeği ters örüp doladığımız ilmek ile atladığımız ilmeği örmeden atlatın. 

Tekrar ön tarafa geçince başlangıçtaki iki ilmek düz örülecek. Doladığımız ip ile atladığımız ilmek örmeden atlanıp sonrasındaki iki ilmek düz örülecek. Ön taraftan örmeden atladığımız bu iki ilmek örgünün arkasına alınıp düz olarak ikisi birlikte örülecek.

Böylece artmış olan ilmek sayısı eski haline dönmüş olacak. Arka tarafta modelin son sırası yapılacak. Önce ilk ilmek örülmeden atlanıp sonraki iki ilmek ters olarak örülecek.

Örmeden atlanılan ilk ilmek örgünün arka tarafından yer değiştirilip örgünün arkasına alınacak ve ters olarak örülecek. Tekrar ön tarafa geçince modeli tekrarlayacağız.

İki ilmek düz örüp ipi bir kez şişe dolayın ve sonraki ilmeği örmeden atlatın. 2 ilmek düz örülüp bu şekilde üçüncü ilmek örülmeden atlanarak sıra tamamlanacak.