5 Şiş Çorap Yapımı

Bugün çok şık bir 5 şiş çorap modelinin yapımını paylaşacağım sizlerle. Modelimiz hem kullanışlı hem de çok şık bir çorap modeli ve renk olarak da ben çok beğendim.

Krem rengi ayrı bir hava katıyor patiklere. İsterseniz kendinize isterseniz de hediyelik olarak çeyizlere eşe dosta verebilirsiniz.

Özellikle şiş örgüsü seven hanımlar bu modeli çok beğenerek öreceklerini düşündüm.

Ya da kendinizi örgüde daha geliştirmek istiyorsanız da sizler için yararlı bir model olacaktır.

Çorabımızın yapımı için gerekli malzemeler

-5 şiş 3 numara

-patiklik ip

-1 tane tığ numarası fark etmez modelin yanları için gerekli

Çorabımız 36 numara ayaklar için gerekli sayılarla anlatılmış tabi ki ayak numarasını büyütmek için fazladan ilmek atarak istediğiniz numaraya uygun yapabilirsiniz.

Örgü hayatım YouTube kanalı detaylı olarak çorap modelimizi videolu anlatım olarak anlatmış.

Bende sizler için yazımda bu güzel çorap modeline yer verdim.

54 ilmek atarak başlıyoruz.

Boğaz kısmından başlıyor model haroşa örgü ile boğaz kısmınız örüyoruz.

27 ön kalan 27 de arka için örüyoruz.

Arttırma yaparak 4 şişimiz örgüde olacak 1 şişimiz ile de öreceğiz. Boğaz kısmından sonra modelimize burgu deseni işliyoruz.

En son modelin taban ve topuk kısmını yapmak için eksiltme işlemi yapıyoruz.

Patiğimizi tamamladıktan sonra yanlarına süs olarak tığ ile zincir çekip ucuna çiçek yapıyoruz zinciri patiğin etrafından geçirip kalan uca da bir tane çiçek yapıp bağcık gibi bağlıyoruz.

Dilerseniz bağcık kısmına değişik süslemeler de yapabilirsiniz.

Mesela incilerle süsleyebilirsiniz yahut sadece videoda anlatıldığı gibi de yapabilirsiniz. Örgüye yeni başlayanlar için videolu anlatımını da yazıma ekliyorum.

Videodan da destek alarak rahatça örebilirsiniz.

İyi seyirler …