5 Şişten 2 Şişe Uyarladığım Yeni Model

Bir takipçim 5 şişle örülmüş patik modelini 2 şişe çevirmemi istedi. 5 şişle daha önce hiç örgü örmediğim için modeli 2 şişle yaptım. 5 şişle örülen patik sadece ön yüzde örüldüğü için model daha kısa oluyor. 2 şişle yapınca örgü arka taraftan da örüldüğü için biraz görünümü değişiyor. 

Bu modeli ben daha önce robalı bir bebek yeleğinde kullandım ve sizlerle paylaştım. Aralardaki ters ilmekleri bir yerine iki tane olarak kullanırsanız dilimler daha kabarık ve farklı oluyor. Bu model bayan örgülerinde ve bebek örgülerine çok yakışıyor

. 8 ilmek ve katlarını hesaplayıp bir tane kenar ilmeği ilave etmeniz yeterli olacaktır. Modelin  püf noktası bir kutucuk açılırken yanındaki diğer kutucuk kapatılacak. Böylece artan ilmeği eksilterek dengeyi sağlamış ve aynı zamanda modele şeklini vermiş olacağız. 

Kenar ilmeğini ters örüp 5 tane düz ilmeğin ilk ikisini kesip kalan 3 tanesini örün. Her modelin arasında birer tane ters ilmek koymalıyız. Ters ilmekten hemen sonra bir ilmek dolayıp bir ilmek düz örün. Böylece bir modelin açılımını yaparken diğer modeli eksiltmiş oluyoruz. 

İlmekleri arka yüzde aynen örüyoruz. Doladığımız ilmekleri arkadan daima ters olarak öreceğiz. Tekrar ön yüze geçince kenar ilmeğini alıp bir ilmek artırın ve bir ters ilmek örüp iki ilmeği birlikte kesip iki tane daha düz ilmek örün. Kestiğimiz ilmek tek kalıncaya kadar artırdığımız ilmekler 5 tane olmalıdır. Böylece model bitecek ve diğer modele başlayacağız.