Adı Gibi Görünümü de Farklı Del Dak Örgü Modeli

Bir izleyicim den gelen istek üzerine adı gibi görünümü de faklı del dak örgü modelini anlatacağım bugün sizlere…Örgünün tek bir püf noktası var oda ilmek alış şekli. Her türlü baharlık bayan örgüsüne yakışacak bir model. Bluz, yelek, hırka gibi örgülerin yanında şal veya boyunluk gibi salaş duracak diğer örgülere de uygundur.   

Model ilk başlangıçta bir şeye benzemiyor ama bir iki parmak kadar örünce kendini ortaya çıkartıyor. Değişik ilmek alış şekilleri ile modeli çalıştım ama görünümü tamamen değişti. Nako elit baby ip ve 3,5 numara şiş kullandım. Örgü genişleyen salaş bir yapıya sahip olduğu için örgüye başlarken ilmek sayısına dikkat etmelisiniz. Model çiftli sayılardan oluşuyor. Örgü yukarı doğru genişlediği için çift şişe ilmek takarak başlamalısınız. Böylece örgünün başlangıcı büzülmez.  

İlmekleri şişe takıp örgüye başlıyoruz. İlk kenar ilmeğini ve yanındaki ilmeği düz örüyoruz. İlmeği örerken ipi şişe yukarıdan aşağıya doğru dolayarak örüyoruz. Sonra ipi şişe yukarıdan aşağıya doğru çift dolayın ve iki ilmeği tekrar düz örün. İlk kurulum böyle devam edecek. Sonraki sırada ise kenar ilmeğini arkadan girip örmeden alın. 1 ilmek düz örüp ipi iki defa çift dolayın.  

Sonra bir alt sıradaki çift doladığımız ilmeğin bir tanesini serbest bırakıp yanındaki ilmekle beraber düz örer gibi kesin. Bir ilmek düz örüp tekrar çift dolayın ve aynı şekilde modeli uygulayın. Bir alt sıradaki çift doladığımız ilmeğe gelince hemen çift dolayıp alttaki çift dolamanın birini bırakın. Sonra kalan ilmekle yanındaki ilmeği düz örerek kesin. İp dolamalar ve ilmek örmeler de daima ipi yukarıdan aşağıya doğru yapmalısınız.