Adı Gibi Zarif Serçe Ayağı Örgü Modeli

Serçe ayağı örgü modeli ismini verdiğim yeni bir model anlatımı hazırladım sizlere… Adı gibi zarif bir görünümü olan bu örgü modelini evdeki beğenen herkes için yapabilirsiniz. Kabartmalı olduğu için spor görünmesini istediğiniz örgülerin izde kullanabilirsiniz.

Sayıları hesaplarken 5 ilmek ve katlarını hesaplayıp artı iki ilmek ilave etmeniz gerekiyor. Lastik istemeyen bir model ama lastik kullanmak tamamen sizin zevkinize kalmış bir durum. Kalın iplerle çalışmanızı tavsiye ederim. Böylece modelin kabartmaları daha belirgin olacaktır.

İlk olarak iki tane ilmeği ters örerek başladım örgüye. Hemen sonrasında bir ilmek dolayıp üç ilmeği düz örer gibi kestim. Tekrar bir ilmek doladım. 2 ilmeği ters ör bir dola üç ilmeği düz örer gibi kesip bir dola şeklinde devam edilecek. 

Arka yüzde ise iki düz ilmeği örüp sonraki üç ilmeğe gelince bu defa üçüncü ilmeği önce ters örüp sonra birinci ve ikinci ilmeği ters örerek devam edin. Aralarda iki ilmek düz örülüp önce üçüncü ilmek sonra birinci ilmek ve ikinci ilmek ters örülecek. Örgünün ön ve arka yüzü bitene kadar bu şekilde aynen devam edecek.