Ajurlu Görünüme Sahip Ama Ajur Bulunmayan Örgü

Çok ince bir yapıya sahip olan alize forever simli ipi yapımı çok kolay bir model yapımında kullandım. İpin ince olması nedeni ile dantel gibi incecik bir görünümü oldu. Çok kolay olması nedeni ile bebek örgülerinden sıkça tercih edilecek gibi görünüyor.

Bu ipi merak edenler için oldukça ince ve simli olduğunu söyleyebilirim. Özellikle tığ örgülerde kullanmamanızı öneririm. Bu ip şiş örgülere daha uygun olacaktır. İp bu kadar ince olunca yazlık ajurlu bir model çalışmaya karar verdim. 

Örgüye arka yüzden bütün ilmekleri ters örerek başlıyoruz. Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp sonraki iki ilmeği tersten girerek birlikte düz örer gibi keser gibi örün sonra aynı iki ilmeği bu defa arka taraftan girerek düz örün. 

Aynı iki ilmeği farklı şekilde iki defa örerek tamamlamış olacağız. Sonraki iki ilmeğe tekrar tersten girip düz örer gibi kesin ve ilmekleri arka taraftan girip bir kez daha örün. Örmesi bu kadar kolay bir model. 

Sadece iki ilmeği önce ön taraftan girip düz örün sonra arka taraftan girip düz örün. Hiç ara vermeden iki ilmeğe modeli uygulayarak devam edin. Arka tarafa geçince bütün ilmekleri ters örün. Ön tarafta bir değişiklik yapmadan kenar ilmeğini alın ve iki ilmeği tersten girip düz örün ve sonra normal düz örer gibi bir kez daha örün.