Ajurlu Model Arayanlara Minik Kalpler Örgü Modeli

Bebek örgüleri için oldukça şirin olan minik kalpler örgü modeli anlatımına yer veriyorum. Kolay olan bu modele ara model koyarak yelek yapımında kullanabilirsiniz. Model delikli olduğu için çok kalın şiş kullanmanızı tavsiye etmem.

Modelin kendisi 4 ilmekle yapılıyor ben bu modelin aralarına ikişer tane ters ilmek koydum. Önce lastik hazırlayıp bir sıra ön yüzde düz bir sıra arka tarafta ters olarak örerek ön hazırlık yapın.

2 ilmek ters örün ve sonraki 2 ilmeği tersten girerek birlikte kesin. Bir ilmek dolayarak artırın ve iki ilmeği geliş yönünde düz örerek kesin. 2 ilmek ters örüp tekrar modeli tekrarlayın. 2 ilmeği tersten girerek kesin ve bir ilmek artırın ve sonraki iki ilmeği düz örerek kesin.

Arka tarafa geçince ilmekleri aynen olduğu gibi örerek tamamlayın. Ön tarafta ilk 2 ilmeği ters örün. Bir ilmek düz örüp bir dolayın bir ilmek dolayıp bir ilmek düz örün. 2 ilmek ters örün tekrar bir ilmek düz örüp bir dolayın bir düz örüp bir dolayın bir düz ilmek örerek sırayı tamamlayın.

Modeli arka tarafta ilmekleri aynen örerek tamamlayın. Ön tarafa geçince 2 ilmeği ters örüp 2 ilmek düz örün. Sonraki iki ilmeği düz örerek kesin ve kalan son ilmeği de düz örün.

Modelin arka tarafına geçince ilmekleri aynen örün. Ön tarafta 2 ilmek ters örüp sonraki iki ilmeği tersten girerek kesin. Bir ilmek artırıp iki ilmeği birlikte düz örerek kesin. Böylece örgünün ilk başlangıcında yapılan işlemleri tekrarlayarak devam edin.