Ajurlu Örgü Modelini İster Model İster Lastik Olarak Kullanın!

Ajurlu örgü modelini ister yelek yapımında ister bebek örgülerinde isterseniz de lastik yapımında kullanabilirsiniz. Modelin başlangıç kısmında 3 sıra haroşa yaptım. Videoda anlattığım modelde ise bir sıra haroşa yaptım. İsterseniz hiç haroşa yapmadan direk modeli uygulayabilirsiniz. Model 8 ilmek ve katları hesaplanıp 3 ilmek kenar ilmeği ilave edilerek başlanacak.

İlk olarak başlangıç kısmına haroşa yapacaksanız önce haroşasını yapın. Sonra arka yüze geçince bütün İlmekleri ters örün. Ön sıraya geçince iki tane kenar ilmeğini düz örüp bir dola iki düz ör üç ilmeği düz örer gibi kes iki düz ör bir dola şeklinde örün. Her modelin arasında bir tane düz ilmek olacak. Bu düz ilmeğin her iki kenarında artırma yapılırken modelin tam ortasında kalan 3 ilmekle kesme işlemi yapılacak.

Model arka taraftan sürekli ters örülecek. Ön tarafa geçince 2 kenar ilmeği örülüp bir dola iki düz ör 3 ilmeği kes iki düz ör bir dola şeklinde örün. Modelin tek bir örülüş şekli vardır. Her ön yüzde aynı şekilde iki kenar ilmeğini örüp bir dolayın ve modeli uygularken iki düz üç ilmeği kes ve iki düz şeklinde örmelisiniz. Kenarlardan artırılıp ortadan kesilen ilmekler nedeni ile örgünün başlangıcı zikzaklı bir görünümdedir. Bayan yeleklerinde ince ip kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu modeli tamamını kullanabileceğiniz gibi sadece lastik kısmına modeli uygulayıp üst kısmını düz olarak da yapabilirsiniz. Model bebek örgülerine ve battaniye yapımına da çok yakışmaktadır ve sıkça kullanılmaktadır.