Alize Diva ile Gizemli Örgü Modeli Yapımı

Sevgili hanımlar bugün alize diva ile gizemli örgü modeli adını verdiğim örgü modelinin yapımını göreceğiz.  Model aslında ajurlu olmamasına rağmen ince kalınlıkta iple örüldüğü için ajurlu görünmektedir. Kolayca örülüp çabucak biten bir örgü modeli arıyorsanız bu model tam size göre olabilir.

Yapımı kolay olan bu model için 3 ve katlarını ayarlayın. Modeli lastikle kullanmanız gerekiyor. Örmeye ön taraftan başlıyoruz. Kenar ilmeğinden sonra 2 ilmek düz örüp bir ilmek ters örün. İlk sırayı 2 düz 1 ters şeklinde tamamlayın.

Sırayı tamamlayınca arka tarafa geçin. Arka tarafta ilmeklerin tamamını ters olarak örün. Ön tarafa geçince ilmeklerin hepsini düz olarak örün. Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve üçüncü ilmeğin ara boşluğuna girip bir ilmek çıkartın. Çıkartılan ilmeği şişe takın.

Yeniden çıkartılan ilmekle yanındaki ilmeği birlikte düz örerek kesin. Sonraki iki ilmeği ters örün. Sonra tekrar üçüncü ilmeğin arasından bir ilmek çıkartıp şişe takın. İki ilmeği birlikte düz örerek kesin. 2 ilmek ters örün. Sırayı tamamlayınca ön tarafta ilk başlangıçtaki işlemlere geri dönün.

Ön tarafta 2 ilmek düz bir ilmek ters olarak örün. Arka tarafta ilmeklerin tamamı ters örülecek. Ön tarafta ilmeklerin tamamı düz olarak örülüp 3 sıra tamamlanacak. Dördüncü sıraya geçince arka tarafta her üç ilmeğin arasına girilip bir ilmek çıkartılacak. Çıkartılan bu ilmek şişe takılıp iki ilmek birlikte düz örülerek kesilecek. Sonraki 2 ilmek ters örülecek.

Ördüğünüz model ip ve şiş kalınlığına göre farklı görünümlere sahip olacaktır. Bir modele karar verince küçük bir parçaya modeli koyarak örün. Bu şekilde modelin nasıl göründüğünü görüp bu şekilde karar verebilirsiniz.