Alize Diva ile Yazlık Örgüler Yapın!

Elimde bulunan alize diva ile yazlık tığ işi bir örgü modeli hazırladım. Özellikle kız bebek elbise yapımında ve her türlü yazlık bayan örgüsünde bu model çok şık ve parlak duracaktır.

Hem şal hemde yelek için kullanılan bir model. Önce bir sıra zincir çekip 2 zincir ile delik oluşturdum. 2 zincir çekip ipi çift dolayın 2 delik sonrasındaki tırabzana batın ve buraya üç defada çektiğimiz tırabzan yapın.

Tırabzanın son ilmeğini kapatmadan tekrar ipi çift dolayın ve aynı yere batıp bir tane daha üçlü tırabzan yapın ve bu tırabzanın da son ilmeğini kapatmayın. Bu şekilde 3 tırabzan yapınca tığ üzerinde 4 ilmek oluyor. Bu 4 ilmeğin önce üç tanesini birlikte örün sonra kalan iki ilmeği birlikte örüp kapatın. 

5 zincir çekip aynı yere tekrar bu şekilde bir yaparak yapın. Tekrar 5 zincir çekip üçüncü yaprağı da bitirin. Hiç zincir çekemeden dört delik sayıp bittiği yerdeki tırabzana batın ve çift doladığınız ipi üç defada örün. Son ilmeği kapatmadan 3 tırabzan yapın. 

Aralarına 5 zincir çekip aynı noktaya 3 tane yaprak yapın. Bu şekilde sırayı tamamlayın. İkinci sırada tırabzanların arasındaki deliklere 7 tane sıkı iğne doldurun. İlk deliği sıkı iğne ile doldurup 5 zincir çekin ve ikinci deliğe öyle geçin. Böylece oluşan bu deliğe ikinci modeli kuracağız. 

İkinci deliği de 7 sıkı iğne ile doldurup hiç ara vermeden bir sonraki modelin ilk deliğine girip sıkı iğne doldurun. Bir önceki sırada oluşan 3 yaprağın aralarında bulunan delikleri sıkı iğne ile doldurup tam ortaya gelince 5 zincir çekerek devam edelim.

Bir sonraki sıraya geçince ortada oluşan deliğin içine çift dolayın ve üçlü tırabzan yapın. Son ilmeği kapatmayın. Tekrar çift dolayıp aynı yere batarak bir tane daha üçlü tırabzan yapın. Yapılan yaprakları 3 taneye tamamlayınca tığ üzerinde 4 ilmek oluşacaktır. Bu 4 ilmeği iki defada kapatıp 5 zincir çekin. Aynı yere batıp bu şekilde 3 yaprak oluşturun.