Alize Divanın Şıklığı İle Ortaya Çıkan Örgü Modeli

Güzel ve şık örgüler yapabileceğiniz yeni bir model sizleri bekliyor. Modelin hazırlanmasında alize diva ip ve 3 numara şiş kullandım. Kullandığım ip nedeni ile parlak ve örgünün her detayının daha belirgin olduğu bir örgü elde ettim.

İster bayan ister bebek örgülerinde kullanın. Örgüye başlarken ilk sırayı düz olarak örün. Sonraki sırayı bu defa ters olarak sıra sonuna kadar örün. Böylece örgünün ön tarafına geçmiş oluyoruz. Kenar ilmeğini alıp bir ilmek dolayıp bir ilmek örmeden atlatın. Sonraki ilmeği ters olarak örün. Bir dola bir ilmek örmeden atlatıp bir ilmek ters örerek sırayı tamamlayın. 

Arka sıraya geçince kenar ilmeğini alıp bir ilmek düz örün. Üzerinde dolayıp ipi arkaya alarak örmeden atladığımız ilmeği birlikte örmeden atlatın. Sonraki sırada ilmeğin boyunu uzatmak için bir ilmek dolayın. Bir ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlayın ve bir ilmek dolayarak devam edin.

Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve doladığımız ilmeği bırakıp ipi arkaya alın ve iki ilmeği örmeden atlatın. Sonraki ilmeği ters örüp önceki iki ilmeği bu ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Eksilen ilmeğin yerine bir ilmek dolayıp devam edin. 

Sonraki sırayı düz örerek tamamlayın. Arka yüzde bütün ilmekleri ters örün. Bundan sonrasında örgünün ilk başlangıcında yaptıklarımızı tekrarlayarak devam ediyoruz. Bu arada bıraktığımız boşluğu dilerseniz değiştirebilirsiniz. 4 veya 6 sıra düz örgüden sonra modeli tekrarlayarak farklı bir görünüm elde edebilirsiniz.