Alize Forever Simli İple Dökümlü Örgü Modeli

Alize forever simli ip ilk defa kullandım. Şiş işe dökümlü ve çok hoş oldu. tam yazlık bir model oldu. Yünlü iple yapılan örgüleri giyemeyenlerin yeni tercihi olabilir.

Angora ipler gibi oldukça ince yapıda oldu için ben 3,5 numara şiş kullandım. Daha farklı ip kullananlar mutlaka şiş numarasını kalınlaştır malılar. Böylece örgünün delikleri daha belirgin ve yaz mevsimine uygun olacaktır.

Bitince ütülenmesi gereken bir model oldu. Görenler tığ örgüsü zannetti.Modelin yapımına geçecek olursak 3 ilmek ve katlarını ayarlayıp bir tane kenar ilmeği ilave etmelisiniz. Örgünün yapımına arka taraftan bütün ilmekleri ters örerek başlıyoruz. 

Ön tarafa geçince önce kenar ilmeğini alıp bir ilmek dolayarak artırıyoruz. Sonraki ilmeği örmeden atlatıp iki ilmek düz örüyoruz. Örmeden atlatılan ilmeği ördüğümüz iki düz ilmeğin üzerinden atlatıp bırakıyoruz. 

Önce artırma yaptığımız için ilmek eksilmiyor. Sonra tekrar bir ilmek dolayıp bir ilmek örmeden atlıyoruz. 2 ilmek düz örüp baştaki ilmeği düz ilmeklerin üzerinden atlatıp bırakıyoruz. Sırayı tamamlayıp arkaya geçince bütün ilmekleri ters örüyoruz.

Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın. Sonra artırdığımız ilmeğin önünde bir ilmek olması lazım. Eğer daha fazla ilmek varsa bu ilmekleri düz örelim. Sonra bir ilmek dolayıp bir ilmek örmeden atlayalım. 2 ilmek düz örüp bu ilmeği örmeden atlatıp bırakalım.