Ana Ve Ara Model Olan Ajurlu Yollar Örgü

Hem ana hemde ara model kullanımına uygun olan ajurlu yollar örgü modeli ile devam ediyoruz. Aralara iki tane ters ilmek koydum ama modelin kendisi 5 ilmekle yapılıyor. İnce ve kalın iplerle yapılabilir.

İsterseniz tek olarak örgülerde ara model olarak kullanın isterseniz de bu şekli ile istediğiniz örgüde kullanın. İki tane ters ilmek örüp bir tanede düz ilmek örün. Sonra bir dola üç ilmeği birlikte düz örer gibi kes bir dola bir düz ör şeklinde devam ediyoruz. 

Arka tarafa geçince 5 ters iki düz şeklinde ilmekleri aynen olduğu gibi örüyoruz. Model sadece ön yüzde uygulanıyor. Her seferinde aynı şekilde modelin aralarındaki 2 ilmeği ters örüp bir düz örün ve bir dolayıp 3 ilmeği düz örer gibi kesip bir dola bir düz örerek tamamlıyoruz. 

Modeli şal ve boyunluk gibi örgülerde kullanabileceğiniz gibi baharlık bayan örgülerine de çok yakışacaktır. Model aralara ters ilmek konulduğu için biraz toparlayan bir yapıya sahiptir. Bu yüzden ilmek sayısını ayarlarken bu hususu göz önünde bulundurmalısınız.