Ana Yüreği Gibi Sıcacık Örgü Modeli

Görünümü nedeni ile ana yüreği örgü modeli ismini verdiğim model 6 ilmekle yapılıyor. Ama ara model koymayı düşünüyorsanız örgü uzadıkça ana model ve ara model karışık bir görüntüde oluyor. Ben aralara 3 ilmek ters koydum. Su yolu modeli ile ara model ekleyerek çalıştım. Ana model ile ara model arasında iki veya daha fazla ters ilmek koyun.

İlk sırada ön yüzde 3 ilmek ters 6 ilmek düz 3 ilmek ters 6 ilmek düz şeklinde örün. Arka tarafta ilmekler aynen örülecek. Tekrar ön yüze geçince ters ilmekleri aynen örüp düz ilmekleri ilk 3 tanesini örüp bir artırın ve kalan 3 ilmeği düz örün. Böylece 6 tane olan düz ilmeklerin ortasında artırma yapılacak.

Bir sonraki sırada ise ortada yapılan artırmanın her iki kenarında birer ilmek daha artırılacak. V şeklinde yapılan artırmalar 6 sıra olunca model konulacak. Ön yüzde ters ilmekler örülüp düz ilmeklere gelince ilk 3 tanesi örülecek. 

Artırma yapılan ilmeklere gelince önce artırma yapılan deliğe batılıp bir ilmek çıkartılacak. Sonra üzerindeki ilmek örülmeden atlatılacak. Sırasıyla bütün deliklerde ilmek çıkartılıp üzerindeki ilmek ise örülmeden atlanacak. 

Artırılan son ilmeğe gelince bu ilmek örülecek. Sonra örülen bu ilmeğin başında kalan deliklerde çıkarttığımız ilmekleri üzerinden geçirip atlatacağız. Böylece artan ilmekler bir taneye düşürülüyor. 

Kalan 3 ilmek düz örülerek devam ediliyor. Arka tarafta ilmekler aynen örülürken modelin olduğu yerdeki ters ilmekler 3 tane örülüp sonraki iki ilmek birlikte kesilip kalan 2 ilmek ters örülüp bitirilecek. 

Sonra ön yüzde ilmekleri aynen örün. Arka yüzde tekrar aynen örün. Tekrar ön yüze geçince ikinci modeli kurmaya başlıyoruz. Ters ilmekleri örüp 6 tane olan düz ilmeğin ilk 3 tanesini örüp bir ilmek artırın ve kalan 3 ilmeği düz örerek devam edin. İlk artırmadan sonra iki kenarından artırmaya başlıyoruz.