Aparatla Yapılan Gül Motifli Üçgen Şal Modeli

Spread the love

Merhaba güzel hanımlar bugün sizlere çok şık bir şal anlatımı yapacağım. Gelin çeyizleri için , hediyelik olarak ve hatta evine katkıda bulunmak isteyen hanımların en favori örgülerinden biri olacak.

Öncelikle şalın motiflerinin yapımını anlatacağım size. Motifmatik adı verilen aparatımız sayesinde şalımızı çok kolay ve zevkli bir şekilde yapacağınızdan eminim.

Bugün sizlere anlatacağım motifleri bebe yünü ile hazırlayıp bebek battaniyesine de uygulayabilirsiniz. İp Olarak simsiz angora tarzı bir ip kullanabilirsiniz.

Öncelikle bir düğüm atalım ve aparatımızın yan tarafındaki çentiğe ipimizi sıkıştıralım. Aparatımız da 12 içte, 12 de dışta olmak üzere 24 tane bacak bulunmaktadır. İpimizi sıkıştırdıktan sonra karşılıklı bacaklara 4 sefer dolayın , bu işlemi her bacağa 4 er defa dolayarak saat yönünde dönelim.

Bu işlem bittikten sonra yine saat yönünde bu sefer içteki bacaklardan yan yana 2 tane ve karşıdaki ikili ye saralım. Dikkat etmemiz gereken yaprakları 2 ser bacağa dolayın ancak her yaprağı hazırlarken bir öncekinin 2. bacağına ve hemen yanına sarıyoruz, böylece birer tane ilerlemiş oluyoruz ve yine saat yönünde ilerliyoruz.

Bu şekilde 2 şerli her bacağa 1 er tane dolayarak toplamda 5 sıra dönelim, isteğe bağlı olarak 6 sıra da örebilirsiniz daha hoş görünür. İşlem bitince ipimizi 3 karış uzunluğunda keselim ve iğnemize takalım. Motifi ortasında oluşmuş olan deliğe ipimizle batalım.

Şimdi her çubuğun boşluğundan çıkıp tam ortaya tekrar batalım, daha sonra tüm yaprakları çıkarıp arkada ipimizi düğümleyelim. Motifimiz bitti şimdi şalın birleştirilmesine geçelim.

Şalın önce uzun kısmı için motifleri yan yana birleştirelim. 1.25 veya 1.5 metre uzunluğunda olacak şekilde birleştirelim. Şimdi 1 zincir çekelim motifimiz alalım ve çiçeğimizin dış yaprağına batalım ve sık iğne yapalım 1 zincir 1 örümcek 1 zincir 1 örümcek yaparak diğer yaprağa geçelim.

Örümcek yaparken ipimizi uzatalım zincir çeker gibi parmağımızla tutup tek kanadına batıp sabitleyelim. Tüm yaprakları bu şekilde örümcekle birleştirelim ve son yaptığımız yaprağa batarak sabitleyelim. 2 zincir çekip ipimizi keselim .

2. gülümüzü alalım 1 zincir çekip 1 örümcek yapalım 1 zincir çekip ilk gülümüzün herhangi bir örümcek arasına batalım. 1 zincir 1 örümcek yapıp 2. Gülümüzün diğer yaprağına bağlayalım. 1 zincir 1 örümcek yapıp 1 zincir çekip yine ilk gününün diğer yaprağındaki örümcek arasına batalım.

Buradaki örümcekleri de birleştirdikten sonra 2. gülümüzün tüm çevresini yine aynı işlemi uygulayarak başlayalım bu sefer bağlı olan gülümüzün üstünde 4 örümcek bırakıp 5 ve 6. Örümcekleri bağlayıp tüm çiçeği örümcekle dönelim. Bu şekilde 1.5 metre olarak yan yana ekleyelim sonra aşağı iniş kısmını gösterelim.

Şimdi gülümüze örümcekle başlayıp sıralı bağlanmış güllerimizden 2 tane örümcek sayıp önce ilkine bağlayıp sonra diğer örümceğe batalım, bu şekilde birleştirme de bitince elimizdeki gülün etrafını dönelim . Sonraki çiçeği de 3 çiçeği de yan yana 2 şer örümcekle bağlayıp yolumuza devam edelim.

Bu şekilde üçgen görünümü vererek aşağı doğru bağlayarak inelim. Kenar kısmını ister 3 4 sıra örümcek dönüp ucuna fıstık yapabilirsiniz. Bu şalın kenarı için 1 zincir çekelim sağa doğru 4 örümcek sayalım ve tüm kenarı çiçeklerde yaptığımız gibi 1 örümcek 1 zincir 1 örümcek 1 zincir yapıp 2 örümcek yapıp bir sonraki örümceğe batalım.

Güller arası geçişlerde ekleme yerini atlayıp diğerine geçelim. Tüm şalımızı döndükten sonra ipimizi 3 karış ölçerek ipler keselim. İpi önce 2, sonra 4 sonrada 6 ya katlayıp örümcek aradın batıp ipi uzatıp içinden geçirelim ve düğümleyerek püskül yapalım. Şalın anlatımı için ören hanım kanalımıza göz atabilirsiniz. İyi seyirler.