Ara Modelini Ana Model Olarak Kullandım

Genelde bayan örgülerinde kullanılan ara modeli bu defa ana model olarak kullandım. Ajurlu olduğu için yazlık örgülere yakışacağını düşünüyorum.

5 ve katları olarak sayıları ayarlayabilirsiniz. Önce kenar ilmeği için bir ilmek düz örün. Bir ilmek ters örüp ipi arkaya alın ve bir ilmek örmeden atlatın. Sonra bir ilmek daha ters örün. Böylece ara modeli tamamlamış olacağız. 

İpi bir kez dolayıp tekrar ön tarafa alın ve iki ilmeği birlikte ters örerek kesin. Sonra tekrar ara model için bir ters bir ilmek örmeden atlatıp tekrar ters ilmek örün. İpi dolayıp iki ilmeği ters örerek kesin.

Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alın ve bir ilmek düz bir ilmek ters ve bir ilmek düz şeklinde ara modeli örün. Sonra tekrar ipi bir kez dolayıp iki ilmeği ters örerek kesin. Ana model her iki tarafta aynı şekilde örülecek. 

Ara model ise ön yüzde bir ilmek ters örüp bir ilmeği selanik örgü şeklinde örüp son ilmeği de ters örerek devam edeceğiz. Tekrar ön yüze geçince kenar ilmeğinden sonra bir ters ilmek örüp sonraki ilmeği örmeden atlayın ve bir ilmek daha ters örün. İpi dolayıp artırma yapın ve iki ilmeği ters keserek devam edin.