Arka Ense Oyuntusu Nasıl Yapılır?

Örgüye yeni başlayanları zorlayan konuların başında örgülerde yapılan arka ense oyuntusu gelmektedir. Hem yetişkinler için hemde bebekler için nasıl yapıldığını detaylı olarak anlatacağım.

Bugün ördüğüm erkek bebek yeleğinin arka parçasını yaparken arka ense oyuntu sunu nasıl yaptığımı anlatacağım. Ben anlatımı erkek bebek yeleği yapımında anlattım. Ama aynı işlemi yetişkin örgülerinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Örgülerde ben önce arka parçayı örmeyi tercih ediyorum. Arka parçayı örüyorum ve bitmesine bir iki santim kalınca yaka oyuntu sunu yapıyorum. Oyuntuyu yapmak için toplam ilmek sayısını üçe bölüyorum.

Bu üç parçanın iki kenarda kalanını omuz için kullanıp ortadaki bölümü yaka kesimi için kullanıyorum. Benim ördüğüm parça 57 ilmek. Ben önce önleri ördüğüm için omuz kesimlerine 16 ilmek kullandım. 

Bunun için arka omuzlarda 16 ilmek kullanıp kalan 25 ilmeği yaka kesimi için kullanmayı düşünüyorum. İlk 22 ilmeği ördüm ve 13 ilmeği bir defada kestim. Kalan ilmekleri örerek sırayı bitirdim. Örgüyü çevirip arka taraftan örerek gelin. Örgünün ön tarafına geçince 3 ilmek keserek devam edin. 

Arkadan örerek gelelim ve ön tarafa geçince 2 ilmek keselim. Arka taraftan örerek gelelim ve 1 ilmek keselim. Bir sırada kesme işlemi yamadan örüp omuz tarafından kalan ilmekleri ikiye ayırıp iki aşamada keserek bitirelim. Örgünün diğer tarafına geçip aynı işlemleri yaparak örgüyü bitirelim.