Arkadaş Çatlatan Sıralı Tığ Oya Tarifi

Evet hanımlar yanlış duymadınız arkadaş çatlatan sıralı tığ oya modelini veriyorum. Artık çok ağır modeller yerine daha hafif ve ince olan sıralı oyalar tercih ediliyor. Bu oyalar hem rahat kullanımı hemde kolay örülüşü nedeni ile çok fazla talep görmektedir.

Bizim inançlarımıza göre hanımlar başını kapatırlar. Dışarıda eşarp kullanan hanımlarımız evlerinde yazma kullanmayı tercih ederler. Yazmalar kullanımı rahat ve yıkanması kolay olduğu için tercih edilmektedir. Rengarenk çok güzel yeni yazmalar çıkmaktadır. Bu güzel desenlere her gün yenileri eklenmektedir. Bugün kolayca yapıp severek kullanacağınız bir model anlatacağım. İlk olarak beyaz renkli ip ile başlıyoruz. Önce ipi 3 defa dolayın ve yazmaya batın. Sonra çektiğiniz ilmeği yukarı doğru üç defada örüp son kalan ilmekleri toplamadan bırakın.

Tekrar 3 defa ipi dolayıp üçüncü tığ battısından yeni bir ilmek çekin. Sonra bu ilmeği de 3 defa örün. Kalan üç ilmeği bir kerede toplayın. 6 zincir çekip tepeye pipirik yapın. 6 zincir çekip son battığınız zincire batın ve üç defada örerek ayn işlemleri tekrarlayın. Derya hanımın anlattığı modelin üstüne yazmanın renginde tırabzanlar yaparak tamamlayın. Bu hoş modeli içi dolu yazma kenarı içinde yapmayı düşünebilirsiniz. Son paylaşmış olduğum kolay incili oya yapımı da beğene bileceğiniz bir modeldir. Ayrıca bu modelin de anlatımlı videosu bulunmaktadır.