Arkadaşlarınızı Kıskandıracak Model

Görenlerin beğenip öğrenmek isteyeceği bir model görmeye hazır mısınız? Boyunluk ve etol gibi örgülere çok yakışan bir model anlatımında sıra. Modeli 3 ilmek ve katları ile yapıyoruz. Modele 2 tanede kenar ilmeği ilave etmelisiniz. 

Etol şal gibi örgülerde esneyen ajurlu modeller tercih edilmektedir. Modeli her türlü iple yapabilirsiniz. Yaptığınız ipin kalınlığına göre modelin görünümü de değişecektir. Kenar ilmeğini örmeden alarak başlıyoruz modele. Sonra bir ilmek düz örüp sonrasındaki gelen iki ilmeği düz örer gibi kesiyoruz. 

Kestiğimiz ilmeğin yerine hemen bir ilmek artırmalısınız. Böylece sayılar dengede kalmış olacaktır. Bir ilmek düz örüp iki ilmeği birlikte kesin ve bir ilmek dolayarak artırın. Model ön yüzde sürekli aynı şekilde örülecek. 

Arka yüze geçince kenar ilmeğini örmeden alıp bir önceki sırada artırdığımız ilmek de dahil olmak üzer 3 ilmek sayıp üçüncü ilmeğin içine girip bir tane düz ilmek örün. İpi ön tarafa alarak iki ilmeği ters örüp üçüncü ilmeği daha önce ördüğümüz için örmeden çıkartacağız. 

İlk olarak üçüncü ilmeği biraz uzatıp düz örüyoruz ve sonraki iki ilmeği ters örüyoruz. Üçüncü ilmeği ilk olarak ördüğümüz için sıra gelince örmeden çıkartıyoruz. Tekrar ön yüze geçince ilk başta olduğu gibi örmeye devam ediyoruz.