Arpa Boncuklu Tığ Oya Yapımı

Göz alıcı rengi ile beğeninizi kazanacak olan arpa boncuklu tığ oya yapımı ile hepinize merhaba diyoruz. Özellikle koyu renkli yazma kenarına beyaz renkli boncuklar çok yakışır. Arpa boncuk kullanılarak model dahada ilgi çekici bir hale getirilmiş. İlk olarak tek renkli yazma yazma ile aynı renkte iplik ve ara boncuğa ihtiyacınız olacak.

Sonra yazmanın kenarını tığlayıp hazırlamalısınız. Sonra yazmanın bir kenarına ipi sağlamlaştırıp örmeye başlayın. İlk olarak tekli örümcek yapıyoruz. Sonra bir tane boncuk getirip boncuğun içine batıyoruz. İkinci zincire girerek buradan ilmek alıyoruz. Sonra bu ilmeği boncuğun içinden tekrar geri çıkarak örün. 4 zincir çekip boncuğun tepesine batın ve pipirik yapın. 4 zincir çekerek boncuğun tepesine 3 tane pipirik yapın. 

Bir tane tekli örümcek yapın ve ikinci zincire batın. Bir tane tekli örümcek yapıp bir boncuk alıyoruz. Boncuğun içinden geçerek ikinci zincire batın ve biri ilmek çekin. Çekilen ilmeği boncuğun içinden geçirip örün. 4 zincirle yapılmış 3 pipiriği boncuğun tepesine yapın. Örümcek yapın ve ikinci zincire girin. 

Tek sıradan oluşan bu kibar ve kolay modeli görerek yapmak isteyenler için oya sandığım kanalı anlatımlı bir video paylaşmıştır. Bu videoyu alt kısımda izleyebilirsiniz. Sizler için şiş ile yapılan kolayca örülen severek kullanılan çok amaçlı örgü modeli anlatımını hazırladım. Bu modeli özellikle bebek örgülerinde kullanmanızı öneririm.