Çocuk Örgüleri,  Örgü Videoları

Asansörlü Bebek Yeleği Anlatımı

Spread the love

Merhaba güzel hanımlar bugün sizlere farklı, istediğinizde askılarından uzatıp kısalta bileceğiniz güzel ve şık bir bebek yeleği tarifimiz var. Gerekli olan malzeme 2 renk bebe yünü ve ons uygun şiş.

Bizim sizlere vereceğimiz ölçü ipin kalınlığına gire 6-9 ayağa uygun olacak şekildedir. Şişe 30 ilmek atalım ve yaklaşık 35 diş haroşa, yani 16 cm olana kadar örelim. Daha sonra kol kesimimizi yapacağız.

Arka yüzde 5 ilmek örerek keselim kol kesiminden sonra yeleğin asansör kısmını yapacağız, bunun için 15 ilmek örelim , 14. İlmeği 15. İlmeğin üstüne geçirelim. Daha sonra 9 ilmek eksiltelim ,sıra sonunda 3 ilmek kalana kadar keselim. 3 ilmeği normal haroşa örelim. Sonraki sırada 3 ilmeği örüp 9 tane ilmek tekrar Şişe atalım, diğer ilmekleri başa kadar örelim.

Bu sıra ile birlikte 4 sıra yani 2 diş haroşa örelim. Yine 15 ilmek örüp 14 ve 15. İlmeği üstten geçirip örerek 9 ilmek keselim. Diğer sıra 9 ilmek tekrar artıralım. 3. Yırtmacı oluşturacağımız sırra yaka için 10 ilmek keselim. Bu şekilde toplam 8 tane yırtmaç olana kadar işlemi tekrarlayalım ve bu yanı bitirelim.

Diğer taraf için yine 30 ilmek atalım. İliklerin arasını kendiniz de ayarlayabilirsiniz. İlk iliği açtıktan sonra her 8 diş haroşa da bir ilik açabilirsiniz. Yine 35 diş haroşa olunca diğer tarafta yaptığımız gibi yırtmaçları açmaya başlayalım.

3. Yırtmacı açarken yakayı keselim. Arka için 54 ilmek atalım 35 diş haroşa örelim. Sağ ve soldan 5 er ilmek keselim kol oyuntusu için. Daha sonra 19 diş haroşa örelim. Şimdi omuzlar 14er ilmek bırakacağız. 14 ilmek örüp 16 ilmek keselim.

Kesimden sonra 37 diş kadar örelim. 38. Dişi yaparken ilik açalım. 6 ilmek ör 1 dola 1 kes yapalım. Daha sonra 4 sıra daha örüp keselim. Yan kısımları yan yana getirip dikelim. Boyu 30 , genişlik 23 cm , askı 16 cm.

Daha küçük yapmak isteyenler, daha önce bebe yünü kullanarak ölçüyü değiştirmeden uygulayabilirler. Yapım aşamaları için youtube örgü tasarım kanalına bakabilirsiniz.