Aşk Merdiveni Örgü Modelini Tüm Örgülerde Kullanın

Sevgili hanımlar lastik istemeyen aşk merdiveni örgü modeli sizlerle. Ajurlu olması nedeni ile her mevsim bu modeli kullanabilirsiniz. Haroşalı ve oldukça değişik bir görünümü var. Kadın çocuk demeden evdeki herkes için bu model ile değişik örgüler yapabilirsiniz.

İlk olarak ilmekleri şişe taktım ve arka tarafta örmeye başladım. Bütün ilmekleri düz olarak ördüm. Ön tarafa geçince ilmekleri tekrar düze çevirerek örelim. Tekrar arka tarafa geçelim. Kenar ilmeğini alıp bir ilmek dolayın. Bir ilmek ters örüp bir ilmek dolayın. Tekrar bir ilmek ters örün. Bu şekilde aralarda birer ilmek dolayarak bütün ilmekleri ters örün.

Ön tarafa geçelim. Kenar ilmeğini alıp ipi ön tarafa alalım. Doladığımız ilmeği serbest bırakıp ilmeğin boyunu uzatarak diğer şişe alalım. Diğer ilmeği de örmeden diğer şişe alalım. Bu sırada doladığımız ilmekleri serbest bırakıp ilmeklerin boyunu uzatarak devam edeceğiz. İki ilmeğin boyunu uzatıp ipi dolandırarak arkaya doğru alın.

İlmekleri tekrar diğer şişe aktarıp ipi arkadan öne doğru dolandırarak alın. İlmekleri tekrar diğer şişe geçirin. İpi ikinci kez arka tarafa doğru alın ve iki ilmeği düz örün. İpi tekrar ön tarafa alarak iki ilmeğin önünden arkaya doğru geçirin. İpi tekrar arka taraftan ön tarafa doğru geçirin. İpi tekrar arka tarafa geçirerek tam bir tur attırmış olun. Sonra 2 ilmeği düz olarak örün. Arka tarafa geçince ilmeklerin tamamını düze çevirerek örün.