Ayakta Duruşu Çok Hoş Patik Modeli

Görünümüne aldanmayın ayakta duruşu çok güzel bir patik modeli hazırladım. Bitmiş şeklini görünce görünce çok çirkinmiş diye düşünmüştüm ama ayağa giyilmiş halini görünce sizlere de anlatmaya karar verdim. Patik 38-39 numara giyenler için uygun büyüklükte olacaktır. 

Daha küçük olmasını isterseniz 3 numara şişle kullanmalısınız. Patiği örmeye başlarken 110 ilmeği şişe takıp bir ters bir düz olarak lastik örün. Bu lastik olan kısmı 20 sıra örün. Sonraki kısma geçince iki renk örmeye başlıyoruz. 

İki renkli kısım örülürken haroşa olarak örüyoruz. Tam ortada kalan iki düz ilmeği kenarlarında ikişer ilmekle kesip eksiltiyoruz. kenarlarda ise ikişer ilmeği örmeden geri döneriz. 

Haroşa kısım 15 sıra olunca kesilecek ilmek bitiyor. Sonra örmeden döndüğümüz ilmekleri şişe geçirip iki ters iki düz olarak lastik şeklinde 2 sıra örün. Sonra renk değiştirip iki sıra diğer renkle devam edin.

7 defa renk değiştirip lastik kısmını tamamlayın. İlmekleri kesip patiği bitirin. Sadece topuk kısmında dikiş bulunan bir model. Patiğin yapımında iki renk patik ipi ve 3,5 numara şiş kullandım.