Az İp Giden Pipirikli Tığ Yelek ve Şal Modeli

Tığ örgü seven örgü sevenleri unutmadık. Önce anlatacağım modeli küçük bir parça halinde örerek hazırladım.  Tığ yelek ve şal yapımı için kullanılan bu modeli örmesi çok kolay. Aynı zamanda örgü modelinin yapımı için fazla ip gitmiyor. Özellikle ücret karşılığı örüp satanlar için avantajlı bir model. Tığ işi yelek yapmak istiyorsanız bu model anlatımını mutlaka incelemenizi öneririm.

Çeyiz için uygun bir model olduğunu düşündüğüm için angora ip kullandım. Örgünün başlangıcında her model için 6 zincir çekmelisiniz. Sonra 5 zincir daha çekin ve elinizle tuttuğunuz son zincire batıp üçlü tırabzan yapın. Aynı yere 4 tane üçlü tırabzan yapın.

Aralarda 3 zincir çekin. Altıncı zincire batıp buraya 4 tane üçlü tırabzan yapın. Sırayı bu şekilde örerek tamamlayın. İkinci sıraya geçerken bir zincir çekip örgüyü çevirin. İlk tırabzanın tepesine batın. 4 zincir çekip sonraki tırabzanın tepesine batın. Tekrar 4  tırabzan yapıp yandaki tırabzanın tepesine batın. 4 tırabzanın tepesine 3 tane pipirik yapın.

4 zincir çekip sonraki tırabzanların ilkine batın. 4 zincir çekip yanındaki tırabzana batın. Her defasında 4 zincir çekip 3 tane pipirik yapın. Sonraki sırada 8 zincir çekip geri dönün. İki modelin arasındaki deliğe batıp buraya 4 tane üçlü tırabzan yapın. 3 zincir çekip sonraki deliğe atlayalım.

Her deliğe 4 tane üçlü tırabzan yapacağız. Tırabzanların yapıldığı sırada aralarda üçer tane zincir çekeceğiz. Pipiriklerin yapıldığı sırada 4 zincir çekmeliyiz. Her defasında modeli ara boşluklardaki deliğe atlatarak kaydırma yapmalıyız. Bu modeli etol şal yapmak içinde kullanabilirsiniz. İlerde gelen istekler doğrultusunda yaka ve koltuk kesimini de anlatacağım.

Bu model delikli olduğu için çok kalın dokulu olmayacaktır. Kalın ip kullanmayı düşünürseniz üçlü tırabzan yerine ikili tırabzan yapabilirsiniz. Zincirleri elinizin sıkılığına göre ayarlamalısınız.