Bağlamalı Dilimler Örgü Modeli

Bağlamalı lastik modeline benzeyen ama çok daha kolay örülen bağlamalı dilimler örgü modelinin nasıl yapıldığını anlatacağım. 2 ters 2 düz lastik şeklinde başlandığı için ister model yerine kullanın ister lastik yerine kullanın. Bayan yelekleri ve bebek örgüleri için hoş bir model olacaktır.

Bu modelde bağlamalı lastik yerine geçecek ve daha kolay örülen bir model. 2 düz 2 ters şeklinde başlandığı için kıvrılma yapmıyor. Örgünün arka tarafından örmeye başlıyoruz.

Modelde kenar ilmeği kullanılıyor. Sonraki 2 ilmeği düz örüp 2 ilmeği ters örerek aynı lastik gibi başlayın. Sırayı tamamlayınca örgünün ön tarafına geçin. 2 ters ilmeği örüp düz ilmeklere gelince ipi ilmeklerin etrafından iki tur çevirin. Sonra iki ilmeği düz örün.

Bu sırada ters ilmekleri aynen örüp düz ilmekleri örmeden önce ipi ilmeklerin etrafında iki tur çevirin. Sonrasında ilmekleri düz örün. Örgünün arka tarafına geçince düz ilmekleri düz ters ilmekleri ters olarak sıra boyunca örün.

Örgünün ön tarafına geçince düz ilmekleri iki kenara açın. Kenara açılan ilmekleri tekrar düz olarak örün. Örgünün arkasını çevirince ilmekleri oldukları gibi aynen örün. Örgünün ön tarafında ters ilmekleri aynen örün.

Düz ilmekleri örmeden önce ipi ilmeklerin etrafında iki defa dolandırıp sonra düz örün. Bu şekilde öreceğiz. İlmeklerin yerini değiştirdiğimiz için sonraki sırada ilk başlangıçta olduğu gibi düz ilmekleri örmeden önce ipi etrafında dolayın. Böylece ilmekleri başlamış olacaksınız.