Bahar Çiçekleri Modeli ile Dikkatleri Çeken Örgüler Yapın

Alize süperlana klasik ile her örgüde hoş duracak bahar çiçekleri örgü modelini sizler için hazırladım. Bu renk modele çok yakıştı. Modeli 3,5 numara şişle ördüm. 3 numara şişle model kendini fazla göstermedi. Yoğun ilgi gören bu modelin yapımı çok kolay. 4 sıradan oluşan model sürekli aynı şekilde tekrarlanıyor.

Açık renkle çok daha güzel olduğunu düşünüyorum. Bebek örgüleri ve kaşkol, boyunluk gibi örgülere yakışacak bir model. Modeli yapmak için 2 ve katlarına ihtiyacınız olacak.

İlk olarak modele ön taraftan başlıyoruz. İlk olarak bütün ilmekleri düz olarak örün. Örgüyü çevirip ilmekleri tekrar düze çevirerek örün. Sonra tekrar ön tarafa geçin.

Kenar ilmeğini alıp sonraki ilmeğin ara boşluğuna girip bir tane yeni ilmek çıkartın. Sonra iki ilmeği düz örerek kesin. Sonra tekrar ilk ilmeğin arkasındaki ara boşluğuna girip bir ilmek çıkartın.

İki ilmeği birlikte düz keserek devam edin. Örgünün arkasını çevirin ve ilk ilmeği alın. Sonrasında ikişerli olarak ilmekler görünüyor. İkinci ilmeğin arasına girip bir ilmek çıkartın.

Sonra iki ilmeği düz örerek kesin. Bu sırada ikinci ilmeğin arasından bir ilmek çıkartılacak. Sonra iki ilmek düz örülüp birlikte kesilecek. Böylece modelin  sonuna  gelmiş olacağız.

Sonra örgüyü çevirip ilk başlangıçta olduğu gibi bütün ilmekleri düz olarak örün. Örgüyü çevirip ilmekleri tekrar düze çevirerek örün.

Ön tarafa geçince ilk ilmeği alıp sonraki ilmeğin arasından yeni bir ilmek çıkartıp iki ilmeği düz örerek kesin. Örgüyü çevirip ikinci ilmeğin arasından bir ilmek çıkartıp iki ilmeği düz örerek kesin.