Baharı Müjdeleyen Tomurcuklu Örgü Modeli

Nohut modeline benzerliği ile dikkatleri çeken baharın müjdecisi örgü modeli yapımını merak edenler yazıyı dikkatlice okusunlar. Tomurcuklu bir model olduğu için bebek ve bayan örgüleri için ideal bir model oldu.

Model 3 ilmekle yapılıyor. İlmekleri hazırlayınca hemen örgüye başlıyoruz. Önce kenar ilmeğini alın ve ilk üç ilmeği birlikte örün. Bir ilmek dolayıp aynı üç ilmeği tekrar düz örün.

Hemen sonra bir ilmek dolayarak artırın. Sonraki üç ilmeği tekrar düz örerek toplayın. Bir ilmek artırıp ilmekleri tekrar düz örün. Bu şekilde 3 ilmeği tekrar 3 ilmek olarak örmüş olacaksınız.

Örgünün arkasına geçince kenar ilmeğinden sonraki artırmış olduğumuz ilmeği arkasından girerek düz örün. Sonraki üç ilmeğin ara boşluğuna girip yeni bir ilmek çıkartın.

Sonra üç ilmeği düz örerek toplayın. Artırdığımız ilmeği arkasından girerek düz örün. Böylece delik oluşmasını engellemiş olacaksınız. Sonraki 3 ilmeğin ara boşluğuna girip bir ilmek çıkartın.

3 ilmeği düz örerek toplayın. Bir önceki sırada artırmış olduğumuz birer ilmeği bu sırada eksiltip eski sayısına getirmiş olacağız. Sonra örgüyü çevirince herhangi bir kaydırma yapmadan modeli tekrarlayın.

Önce kenar ilmeğini alıp 3 ilmeği birlikte örün. Bir ilmek artırıp aynı ilmekleri tekrar birlikte örün. Bu işlemi yapınca hemen arkasından yeni bir ilmek artırın.