Baharlık Örgülere ve Bebek Örgülerine Kolay Ajurlu Model

Hiç zorlanmadan yapılan modelleri sevdiğinizi biliyorum. Hazırladığım modeli eminim örgüye yeni başlayanlar bile rahatça yapabileceklerdir. Tüm baharlık bayan örgülerinde ve bebek örgülerinde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir örnek. Bebek örgüleri için kalın şiş kullanmayın.

Oldukça zevkli örüldüğünü söyleyebilirim. 3 ilmekle yapılan bir model. Modeli örerken lastik kullanmak istemezseniz birkaç sıra haroşa hazırlayın.

Önce ön taraftan bütün ilmekleri düz örerek başlıyoruz. Örgünün arkasına geçince ilmekleri bu defa ters örün. Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonra bir ilmek dolayın.

2 ilmeği düz örerek kesin. Sonra bir ilmek düz örün. Bir dolayıp bir ilmek kesin ve bir ilmek düz örün. 3 ilmekten oluşan modeli ilk iki ilmeğini kesip son ilmeğini düz örün.

Bu işlemi yapmadan önce bir ilmek artırmayı unutmayın. Örgüyü çevirince önce bir ilmek dolayıp sonraki iki ilmeği düz örerek kesin. Bir ilmek düz örün.

Bu sırada bir önceki sırada yapılan işlemlerin aynısını yapacaksınız. Önce artırıp sonra kesin ve bir ilmek düz örün. Düz ördüğünüz ilmek bir önceki sırada artırdığınız ilmek olmalıdır.

Tekrar örgünü ön tarafına geçince bütün ilmekleri düz örün. Arka tarafta ters örerek ilk başlangıçta yapılan işlemlere geri dönün. Ben küçük parçayı 3 numaralı şişle ördüm.