Bahçedeki Çiçekler Tığ Örgü ile Yelek ve Şal Yapın

Sevgili örgü sevenler sizlerden gelen istek doğrultusunda tığ örgü modeli anlatımına yer verdim. Ben genelde şiş örgü örmeyi daha çok seviyorum. Durum böyle olunca tığ örgü anlatımı daha az yer alıyor. Ama arada bulduğum güzel tığ örgü model anlatımlarına sizlere yapmak istiyorum. Sadece yelek yapımında değil etol şal yapımında da kullanabilirsiniz.

Önce her tığ örgüde olduğu gibi zincir çekip ayarlayın. En son zinciri elinizle tutup 5 zincir daha çekin. Sonra elinizle tuttuğunuz yere batıp bir tane üçlü tırabzan yapın. 4 zincir çekip altıncı zincire batıp bir tane üçlü tırabzan yapın. Aralara ikişer tane zincir çekip aynı yere 4 tane üçlü tırabzan yapın. 4 tane zincir çekip altıncı zincire batın.

Buraya bir tane tırabzan yapın. Bir tane zincir çekip bir zincir atlayarak bir tane tırabzan yapın. Aynı şekilde 4 tırabzan yaparak altıncı zincire 4 tane tırabzan yaparak devam edin. İkinci sıraya geçince 5 zincir çekip geri dönün.

Bir tane tırabzan yapın. 3 zincir çekip aradaki zincirlerin ortasına batıp sıkı iğne ile tutturun. Sonra 4 tırabzan ile yaptığımız ilk deliğe girerek buraya 4 tane tırabzan yapın. Yan deliğe batıp 2 tane tırabzan yapın. 2 zincir çekip aynı deliğe 2 tırabzan daha yapın.

Son deliğe girip 4 tırabzan yapın. Sonraki zincirin tam ortasına batıp tutturun. 3 zincir çekip aradaki tırabzanların üzerine 2 tane tırabzan yapın. Böylece ilk sıra modeli tamamlamış olacağız. İkinci modele başlarken ilk başlangıçta yapılan işlemleri tekrarlayın.

Ben örnek parçayı 4 model ile çalıştım. Bu 4 model başlangıcına lastik ekleyerek 38 bedene uygun olacaktır. Önleri 4 model arkayı ise 9 model ile yapabilirsiniz. Kullanacağınız ip ve tığ kalınlığı ölçüyü değiştirebilir.