Erkek Örgüleri,  Kadın Örgüleri,  Örgü,  Örgü Videoları

Bal Peteği Modeli İle Yapılan Erkek ve Bayan Yelek Modeli

Bal peteği modelini bilmeyen yoktur. Bu modeli kullanarak hem bayan hemde erkek örgülerinde kullanılabilen bir model hazırladım. Bayan yelek yapımında kullanabilirsiniz. Petek modellerinin belirgin olması için orta kalınlıkta ip ve şiş kullanın.

Bu modelin birkaç yapım şekli var. Ben aralara ikişer tane ters ilmek koyarak yaptım. İstenirse ters ilmek koymadan yan yana modeli uygulayabilirsiniz. Modeli tek sıra kullanıp baklava dilimi şeklinde devam ettirebilirsiniz.

Model 12 ilmekle yapılıyor. Benim gibi ters ilmek kullanmayı düşünüyorsanız iki tane daha ilave etmeniz gerekiyor. Ben ilmekleri şişe takıp hemen örmeye başladım.

Modeli arka taraftan örmeye başladım. 2 ilmek düz 12 ilmek ters 2 ilmek düz 12 ilmek ters şeklinde devam edin. Ön tarafa geçince iki ilmeği ters örün. Düz ilmeklere gelince 4 ilmek düz örün.

Sonraki iki ilmeğin yerini değiştirip ikisini de düz örün. Sonraki iki ilmeğin yerini değiştirip düz örün. Kalan 4 ilmeği de düz örerek devam edin. Modeli arka taraftan ilmekleri aynen örerek tamamlayın. Tekrar ön tarafa geçince iki ilmeği ters örün.

Düz ilmeklere gelince bu defa 2 ilmeği düz örüp sonraki iki ilmeğin yerini değiştirip örün. İlk ilmekleri sağa doğru açıp sonraki iki ilmeği sola doğru açın.

Bu şekilde önce modeli açarak devam edin. Sonra aynı şekilde modeli kapatarak devam edin. Bal peteği modeli ile yapıldığı için model biraz toparlayabilir.