Basit Ajurlu Bebek ve Bayan Yeleği Modeli

Basit ajurlu örgü modelini kolayca yapabilirsiniz. Hem bebek yelekleri için hemde bayan yelekleri için çok uygun bir model oldu. Modele renk katmak için aralara 3 ilmek haroşa koydum. Modeli daha ağır göstermek isteyenler arasına daha farklı bir model koyabilirler. Mesela su yolu modelini koymayı düşünebilirsiniz. Modeli yapmak için 9 ilmek ve katlarını ayarlamalısınız.

İlk olarak 3 ilmek ters örün. 2 ilmek düz örüp sonraki iki ilmeği tersten girerek birlikte kesin. Bir ilmek dolayıp bir ilmek düz örün. Bir ilmek dolayıp iki ilmeği düz örerek kesin. 2 ilmek düz örerek modeli tamamlayın. 3 ilmek ters örerek ikinci modele başlayın.

Örgünün arkasını çevirip bütün ilmekleri ters olarak örün. Ön tarafa geçince 3 ilmek ters örün. Bir ilmek düz örüp sonraki iki ilmeği tersten girerek birlikte kesin. Bir ilmek dolayıp 3 ilmek düz örün. Bir ilmek dolayıp iki ilmeği düz örerek kesin. Bir ilmek düz örün. 3 ilmek ters örerek ikinci modele geçin. Modelin arkasını çevirince bütün ilmekleri ters olarak örün.

Tekrar ön tarafa geçince 3 ilmek ters örün. 3 ilmek düz örüp bir ilmek dolayın ve 3 ilmeği birlikte düz örerek kesin. Bir ilmek dolayıp 3 ilmek düz örün. 3 ilmek ters örerek devam edin. Örgünün arka tarafına geçince bütün ilmekleri ters olarak örün.

Ön tarafa geçince 3 ilmek ters örüp 9 ilmek düz örün. 3 ilmek ters 9 ilmek düz örerek devam edin. Arka tarafa geçince bütün ilmekleri ters örerek sırayı bitirin. Tekrar ön tarafa geçince ilk başlangıçtaki işlemleri tekrarlayın. İkinci modeli kurarken 3 ilmek ters örüp iki ilmek düz örün.

Sonraki iki ilmeği tersten girerek kesin. Bir ilmek dolayıp bir ilmek düz örün. Bir ilmek dolayıp iki ilmeği birlikte kesin. 2 ilmek düz örerek modeli bitirin. Sonra 3 ilmek ters örerek devam edin.