Dekorasyon,  Örgü Videoları

Basit Peçetelik Modelleri ve Yapımları

Hiç aklınıza gelmeyen modellerden güzel bir kendin yap uygulaması yapmaya ne dersiniz? Basit örgü peçetelik modelleri ile herkesin gıpta edeceği bir dekoratif bir objeye sahip olacaksınız.    

Peçetelikler evlerde çok sık kullanılmasa da her evde mutlaka birden fazla peçetelik bulunmaktadır. Bunları evinizin dekoruna ve düzenine göre sizler belirleyebilirsiniz el becerilerinizi bu tür dekoratif örgüler için de kullanabilirsiniz.  

Evde örgü tavuk peçetelik yapımı ne kadar peçete koymak için kullanılsa da görseli ve yapılışı tatlı ve masum bir üründür. Normalde artık peçeteliklerin çok fazla örülmediği ve fabrikaların her geçen gün örgü olarak başka modellerde ürettiği bilinmektedir. Fakat halen kendi el emeği ile üreten kişiler de vardır ve peçetelik örmektedirler.  

Evde örgü tavuk peçetelik yapımı için top şeklinde olup içi boş olan bir örgü yapınız daha sonrasında ise onun içini doldurarak tekrardan altından dikiniz. Onu bir kenara koyarak kırmızı kumaşlardan ya da keçelerden tavuk yüzü için parçalar kesiniz. O işlemi de tamamladıktan sonra normal peçetelik örünüz. Peçeteliğin dik durması için her örgüsünün aynısından yaparak 2 katlı yapın ve arasına da karton koyunuz.    

Normal peçetelik örme işlemi de sona erdikten sonra dilerseniz boncuklar yapıştırabilirsiniz. Daha önceden örmüş olduğunuz tavuk başını peçeteliğin ağız kısmının olduğu tarafa dikiniz. Onu da diktikten sonra örgü modeli tavuk peçetelik yapmış oluyorsunuz.    

Dantel örgü, kadınların ev içinde neredeyse her yerde kullandıkları bir örgü çeşididir. Özellikle kendisi bu hoş hobi ile uğraşan kadınlar, hazır olarak satılan çoğu ürünü de kendi el emekleri ile dantel olarak örüp kullanıyor. Bugün size örnek olarak vereceğimiz dantel peçetelik yapılışı da bu marifetli hanımların ortaya koyduğu, özel örneklerden birisi.      

Dantel ile örülen peçetelikler her tarz ev dekorasyonuna uyum sağlayacak özellikte yapılıyor. Bugün size örneğini vereceğimiz dantel peçetelik, basit olmasının yanı sıra hoş bir görüntü oluşturması yönü ile tercih ediliyor. Son zamanlarda sıkça rastlanılan ve kısa sürede kullanıma hazır hale gelen modelin yapım aşamalarını kısaca anlatıyoruz.     

Dantel peçetelik yapmak için ilk olarak kafesler ile peçeteliğin alt kısmı örülür. Bu işlem sırasında genelde bir boş kafes, bir dolgulu trabzan kafes kullanılır. İstenilen kare şekline geldikten sonra zincir ve dolgular ile desen yapılır. Kutucukların üzerine bu desen yapılırken biraz sıkı örülmesi durumunda yukarı doğru büzülme oluşur ve son aşamada kenardan önce boşluklar içinde kurdele geçirilip bağlanır.     

Dantelden peçete yaparak bunu kendi evinizde kullanabileceğiniz gibi hediye olarak sevdiklerinize de verebilirsiniz. Güzel birer çeyizlik örnek de olabilecek bu dantel ürünlerini, dilerseniz hobi olmaktan çıkarıp satışını yaparak ek gelir de elde edebilirsiniz. Özellikle mutfaklarınız da dekorunuza uygun peçetelikler yapabilirsiniz.  Birçok resimli galerinin yanında Sevinç hanımın anlattığı kurbağalı ve çiçekli peçetelik yapımlarını da alt kısımda izleyebilirsiniz.  

kELEBEKLI pECETELIK