Uncategorized

Bayan Örgülerinde Kullanılan Ara Model Tarifi

Spread the love

Sevgili örgü severler bugün paylaştığım modeli örgülerde ara model olarak gördüğünüzü tahmin ediyorum. Yapımı kolay şık görünümlü bir model olduğu için çok istek alıyor. Ara model olarak kullanmak istemeyenler ise benim paylaştığım gibi modelin kendisi olarak kullanabilirler.

Bende ara modeli olarak kullanılan bu modeli ana model olarak hazırladım. Modeli bu şekilde yapmak isteyenler modeli 3 ilmek olarak kullanıp aralarda ikişer tane ters ilmekle birlikte kullanmalılar.

Modeli hemen lastik örmeden kullanabilirsiniz. Ara model olarak kullanmak isteyenler aynı sayılarla ve aynı şekilde yapmalılar. Sadece bu modelin aralarına kullanmak istedikleri ana modeli koyarak örebilirler.

Örgüye başlarken önce ilk iki ilmeği ters örün. Sonra ipi şişe bir kez dolayıp 3 ilmeği birlikte düz olarak örün. Sonra bir kez daha ipi şişe dolayıp iki ilmek ters örün. Aralarda örülen her iki ters ilmeğin sonrasında bir ilmek artırıp 3 ilmeği düz örerek kesin ve tekrar bir ilmek artırarak devam edin.

Modelin arka tarafını çevirince 2 ilmek düz örün. Modelin olduğu 3 ilmeğe gelince önce üçüncü ilmeği ters örün. Sonra ilk ilmeği ters örüp son olarak da ikinci ilmeği ters örün. Aradaki 2 ilmeği düz örün.

Modelin olduğu ilmekler de önce son ilmeği örüp sonra başa dönerek ilk ilmeği ve ikinci ilmeği ters olarak örün. Ön tarafa geçince aynı şekilde 2 ilmeği ters örüp bir ilmek artırın ve 3 ilmek kesip tekrar bir ilmek artırarak devam edin.