Bayan Örgülerinde Kullanılan Kolay Sıralı Çiçekler Modeli

Gündelik yelek ve şal gibi örgülerde kullanılan sıralı çiçekler tığ örgü modeline yer verdim. Kolay bir model olduğu için kalın iple daha belirgin olmaktadır.

Modelin aralarına tırabzan konulmaktadır. Bu tırabzan sayısını dilediğiniz şekilde değiştirerek kullanabilirsiniz. Önce 5 tane tırabzan yapıp 3 zincir çekin. Beşinci zincire batıp buraya 2 tane tırabzan yapın. 5 zincir çekip tırabzanın tepesine batıp pipirik yapın. 

Tekrar aynı yere 2 tırabzan daha yapın. Araya 2 zincir çekip aynı yere bir tırabzan daha yapın. 2 zincir çekip aradaki 5 tırabzanı yapmaya devam edin. 3 zincir çekip aynı şekilde tepesine pipirik yapılan tırabzanları tekrarlayın.

Sonraki sırada ilk olarak 5 tırabzanı tekrarlayın. Zincir çekip alt sıradaki tırabzanın yanındaki deliğe batıp buraya 2 tane tırabzan yapın. 

5 zincir çekip tepesine pipirik yapın. Aynı yere 2 tırabzan daha yapın. Araya 2 zincir çekip aynı yere bir tane tırabzan yapın. Bu son tırabzanın arasına sonraki sırada yeni tırabzanları oluşturacağız. 

Bu modelin yapımında aradaki çekilen zincirler modelin belirginliğini belirlemektedir. Ayrıca modelin ortasına yapılan pipirikler modeli başka bir görünüme ulaştırmaktadır.