Bayan Örgülerine Baharda Açan Çiçekler Örgü Modeli

Çeyize uygun bir model olan baharda açan çiçekler örgü modeli ile devam edeceğiz. Sizlere hem bayan örgülerine hem bebek örgülerine kullanılan bir örnek hazırladım. İnce ve kalın iplerle yapabilirsiniz.

Modelin başlangıcında lastik yapmak istemiyorsanız bir kaç sıra haroşa yapın. Sonra modeli koyuyoruz. Model önce arka taraftan başlanıyor.

10 ilmek ve katlarını ayarlayıp 3 tane ilmek ilave edin. İlmekleri ayarlayıp hemen modele başlayın. Önce 3 ilmeği ters olarak örün. Sonraki 7 ilmeği çift dolayarak ters örün.

3 ilmek ters örüp 7 ilmek çift dolayarak ters örün. Bu şekilde sırayı tamamlayın. Ön tarafa geçince ilk 3 ilmeği düz örün. Çift dolayarak ördüğümüz 7 ilmeği önce serbest bırakıp boyunu uzatın.

Sonra ilk 4 ilmeği tersten girerek yönünü çevirip diğer şişe alın. Yönün çevirince ilmekleri diğer şişe geriye alıp 7 ilmeği birlikte düz örerek toplayın.

İpi şişe dolayıp aynı ilmekleri tekrar düz örün. İpi şişe dolayıp tekrar örün. Her defasında şişe ipi dolayarak ilmekleri düz örün. 7 ilmek oluncaya kadar bu şekilde örmeye devam edin.

Aradaki 3 ilmeği düz örüp diğer modele geçin. Sırayı tamamlayınca arka tarafa geçip bütün ilmekleri ters örün. Ön tarafa geçince ilk 3 ilmeği düz örün.

Modelin olduğu 7 ilmeğe gelince bu ilmekleri terse çevirerek örün. Arka tarafa geçince bütün ilmekleri terse çevirerek örün. Ön tarafta ilmekleri düz olarak örün.

Modelin arkasına geçince modeli kaydırarak tekrarlayın. İki modelin arasına yeni modeli kurun. Bunun için ilk 8 ilmeği ters örüp sonraki 7 ilmeği çift dolayarak örün. Böylece modeli kaydırmış olacaksınız.