Bayan ve Erkek Örgüleri İçin Baklava Desenli Örgü

Aynı modeli hem bayan örgüleri için hemde erkek örgüleri için kullanmak ister misiniz? Alıştığınız modellerin dışında farklı bir tasarıma sahip. Zor ve karmaşık görünmesine aldanmayın. Yapımının oldukça kolay olduğunu söyleyebilirim. Modeli yapmak için 9 ilmek ve katlarına ihtiyacınız var.

Ben bu model için kenar ilmeği kullandım. 3 ilmek ters örüp 2 ilmek düz örün. İpi ön tarafa alarak 2 ilmek örmeden atlayın. 2 ilmek düz örün. Böylece bir modeli tamamlamış olacağız. Sonrasına 3 ilmek ters örüp 2 ilmek düz örün. İpi ön tarafa alarak 2 ilmek örmeden atlatın. 2 ilmek düz örerek devam edin. Arka tarafa geçince 3 ilmek düz örüp 2 ilmek ters örün

.

İpi ön tarafa alıp 2 ilmek örmeden atlatın ve 2 ilmek ters örün. Bu şekilde sırayı tamamlayın. Tekrar ön tarafa geçince 3 ilmek ters örün. Sonra 6 ilmekten oluşan modele gelince ortada kalan 2 ilmeği iki kenara doğru açalım. Üçüncü ilmeği diğer iki ilmeğin önüne geçirip düz örelim. Sonraki ilmeği diğer iki ilmeğin arkasına alıp 3 ilmeği düz örelim.

Arka tarafa geçince ilmekleri aynen olduğu gibi örelim. Tekrar ön tarafa geçince 3 ilmek ters örün. 6 ilmekten oluşan modele gelince ilk ilmeği örmeden atlatın. Sonraki 4 ilmeği düz örün. Son ilmeği tekrar örmeden atlatın. Tekrar arka tarafa geçince 3 ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlatın.

4 ilmek ters örüp son ilmeği örmeden tekrar atlatın. Tekrar ön tarafa geçince 3 ilmek ters örün. Modelin iki kenarındaki ilmekleri ortaya alarak düz örün. Arka taraftan ilmekleri olduğu gibi örerek devam edin. Bundan sonra modeli tekrarlayarak devam edin.