Bayan Yeleği Yapmak İçin Salaş Örgü Modeli

Spread the love

Bayan yeleği yapmak için farklı model arayanların dikkatlice incelemesi gereken salaş örgü modelinin anlatımına geçiyorum. Sürekli aynı modelleri yapmaktan sıkıldıysanız bu model tamda size göre demektir.

Model 4 ilmekle yapılıyor. Aralarda üçer tane ters ilmek var. Aralarda bulunan ters ilmekleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İsterseniz lastik kullanmadan modeli uygulayabilirsiniz. İlmekleri hazırlayın. 

Önce ön tarafta modeli kurarak başlıyoruz. İlk 3 ilmeği ters örün. Sonraki 4 ilmeği düz örün. İlk sırada 3 ilmek ters 4 ilmek düz şeklinde modeli kurun. Modelin arka tarafına geçince ilk 3 ilmeği düz örün. 4 tane olan ters ilmeğe gelince ilk ilmeği değil önce ikinci ilmeği ters örün. Sonra ilke ilmeği ters örün.

Diğer 2 ilmeği de aynı şekilde önce ikinci ilmeği ters örüp sonra ilk ilmeği ters örerek tamamlayın. Aralarda 3 tane düz ilmeği örüp ters ilmeklere gelince her defasında önce ikinci ilmeği ters örüp sonra ilk ilmeği ters örerek devam edeceğiz.

Bu şekilde sırayı tamamlayın. Modelin ön tarafına geçince ilk 3 ilmeği ters örün. 4 tane olan düz ilmeğe gelince ilk ilmeği düz örün. Sonra iki ilmeği birlikte kesme işlemi yapar gibi birlikte düz örüp ilk ilmeği bir kez daha düz örün. Son ilmeği düz örüp aradaki 3 ilmeği ters örerek devam edin.