Bayan Yeleklerinde Kullanılan Favori Model

Spread the love

En çok ilgiyi bayan yelek ve bebek örgü modelleri görmektedir. Bu şık ve zarif modelin yapımını biraz sonra birlikte göreceğiz. Her türlü kalınlıktaki iple yapabilirsiniz.

Modelim 5 ilmekle yapılıyor. Aralara model uygulamadım. İsteyenler ara modeli veya başka model kullanabilirler. Aralara 2 tane ters ilmek koydum. İlk olarak arka taraftan modeli kurarak örmeye başladım. 

İlk iki ilmeği düz olarak örün. 5 ilmeği ters örüp tekrar 2 ilmeği düz olarak örün. 5 ters iki düz şeklinde bütün ilmekleri örün. Ön tarafa geçince ilmekleri aynen olduğu gibi örün. Arka tarafa geçince ilmekleri tekrar aynen olduğu gibi örün. 

Ön tarafa geçince modeli kuruyoruz. İlk iki ilmeği ters örün. Sonraki 5 ilmeği düz örerek kesin. Tek kalan ilmeği diğer şişe geçirip ilmeği bir kez örün. İpi bir kez şişe dolayıp bir kez daha örün. İpi şişe dolayıp bir kez daha örün. 

Kestiğimiz 5 ilmeğin yerine yeniden 5 ilmek çıkartacağız. 2 ilmek ters örüp 5 tane olan düz ilmeğe gelince düz örerek kesin. Arka tarafa geçince ilmekleri aynen olduğu gibi örerek örgünün başlangıcına geri dönüyoruz. 

Arada 3 sıra ilmekleri aynen örüp boşluk vereceğiz. Sonra modeli tekrarlayacağız. Bu model özellikle yelek yapımına çok yakışacaktır. İlmekleri kestikten sonra kestiğimiz ilmekten artırarak modelin yana doğru kaymasını sağlıyoruz.