Çocuk Örgüleri,  Örgü Videoları

Bebek Hırkalarında Kullanılan Çift Katlı Örgü Tekniği

Spread the love

Kapşonlu yapılan çift katlı bebek hırkasının yapımını merak edenler bu tekniğin nasıl kullanıldığınız görecekler. Bebek hazırlığında olanların mutlaka yaptığı çift katlı hırkaların yapımı için bugün anlatacağım tekniği kullanabilirsiniz. Bu örgü ile birbirinden bağımsız iki katlı örgünün nasıl bir defada örüldüğünü göreceğiz.

Örgünün başlangıcında iki ayrı renkteki ipi yeterli uzunlukta elimize alalım. Örgünün başlangıcında olduğu gibi iki katlı şekilde ipimizle ilmek atmaya başlayalım. Yeterli sayıda ilmeği şişe takınca hemen örmeye başlıyoruz. 

İlk olarak beyaz iple öreceğiz. İlk ilmeği ters örüp ipi arkaya alın ve renkli olan bir ilmeği örmeden atlatın. İpi tekrar ön tarafa alıp bir ilmek beyaz iple ters örün. İpi arkaya alın ve renkli ilmeği örmeden atlayın. İpi ön tarafa alıp bir ilmek ters örerek devam edin. 

Diğer sıraya geçince beyaz renkli ilmekleri bu defa düz olarak örün. İlmeği örmeden atlarken ipi ön tarafa alın. Sırayı tamamlayınca renkli ipe geçin. Bu defa beyaz iple örülen ilmekleri örmeden atlarken renkli ilmekleri öreceğiz. 

Bebek örgülerinde kalın olması amacıyla iki katlı olarak örülüp soğuk havalarda kullanılır. Genel olarak kapşonlu yapılan bu hırkalar eskiden sıkça yapılırdı. Değişik örgü tekniklerini birlikte öğrenmeye devam edeceğiz.