Bebek Örgülerinde Tercih Edilen Model

Haroşalı yapımı ile bebek örgülerinin yeni favori model anlatımına geldik. Genel olarak bebek örgülerinde kolay ve şık görünen örgüler tercih edilmektedir. Ama dilediğiniz yerde de kullanabilirsiniz.

Modeli ilk olarak arka yüzden başlayıp ters örüyoruz. Ön tarafa geçince bütün ilmekleri düz olarak öreceğiz. Tekrar arka tarafa geçince bütün ilmekleri tekrar düze çevirip öreceğiz. 

Böylece bir sıra haroşa oluşturacağız. Bu sırayı hazırlarken ilmekleri biraz gevşek örün. Böylece modeli kurarken zorlanmazsınız. Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın. 3 ilmeği birlikte düz olarak keser gibi örün. 

Sonra bu 3 ilmeğin ilkini düz örün. Kalan 2 ilmeği birlikte düz örerek kesin. Sonraki üç ilmeği düz örüp toplayın. Sonra bu 3 ilmeğin ilkini düz örüp kalan iki ilmeği düz örerek kesin. 

Böylece model bitmiş olacak. Arka tarafa geçince bütün ilmekleri ters örün. Ön tarafta bütün ilmekleri düz örün. Arka tarafta bütün ilmekleri tekrar düze çevirin. Ön tarafta aynı modeli tekrarlayın. 

Kenar ilmeğini alın ve 3 ilmeği birlikte örün. İlk ilmeği düz örün. Kalan iki ilmeği birlikte düz örüp kesin. Bu şekilde modeli örmeye devam edin.

Haroşalı olduğu için model kabartmalı bir görünüme sahip. Kolay model sevenlerin tercih edeceği bir model. Özellikle kullandığım renk bu modele çok yakıştı.