Bebek Örgülerine Renkli Kutular Örgü Modeli

Bebek örgülerine kullanılan renkli kutular örgü modeli yapımını yayınlıyorum. Zevkle örüp kolayca bitireceğiniz bir örnek. Örgüde kullanılan bir püf noktası ile modele şekli veriliyor. Yakadan başlanan bebek örgüleri içinde çok uygun bir model. Erkek çocuklar için süveter yapımına çok yakışacaktır.

Model 4 ilmek ve katları ile yapılıyor. İlk olarak yeşil renk ile örmeye başladım. Ön hazırlık yapmak için ön tarafta ilmekleri düz arka tarafta ters olarak ördüm. Ön tarafa geçince renk değiştirdim.

3 ilmeği düz örüp ipi arkaya alın ve bir ilmek örmeden atlatın. 3 ilmek düz bir ilmek örmeden atlatarak devam edin. Örgünün arka tarafına geçince 3 ilmeği ters örüp bir ilmeği örmeden atlatın.

Tekrar ön tarafa geçince bütün ilmekleri atlamadan ters olarak örün. Modele şeklini veren bölüm bu sıra oluyor. Örgünün arkasına geçince tekrar bütün ilmekleri ters olarak örün. Ön tarafta renk değiştirin.

Önceki ördüğünüz üç ilmeğin ortasındaki ilmeği örmeden atlatıp sonraki 3 ilmeği düz olarak örün. Böylece modeli kaydırmış olacaksınız. Arka tarafta örülen 3 ilmeği ters örüp örülmeden atlanan ilmeği örmeden atlatın.

Ön tarafta ilmeklerin hepsini ters olarak örün. Bu sırada örmeden atlanan ilmek ters örülünce çizgili bir görünüm elde ediyor ve örgünün püf noktasını oluşturuyor. Her renk 4 sıradan oluşuyor. Her defasında modeli kaydırarak uygulamalısınız.