Bebek Örgülerine Renkli Mantar Örgü Modeli

Biraz iddialı bir model olan renkli mantar örgü modeli ile sizlerle birlikteyiz. Diğer modellerin aksine bu modelde ana renk olarak beyaz ip kullandım. Modelin yapımı için pembe tonlarında bir ip kullanmayı tercih ettim. Model karışık gibi görünüyor olsa da yapımının çok kolay olduğunu görünce şaşıracaksınız. Bebek örgüleri için uygun olacaktır.

İlk olarak beyaz renk ile örmeye başlıyoruz. İlk sırayı tamamen düz olarak örüyoruz. Örgünün arka tarafını çevirip ilmekleri düze çevirerek örün. Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp 3 ilmek ters örün dördüncü ilmeği düz olarak örün.

3 ilmek ters bir ilmek düz şeklinde sırayı tamamlayın. Örgünün arka tarafında ilmekleri aynen örerek devam edin. Beyaz renk ile 4 sırayı tamamlayın. Tekrar ön tarafa geçince renk değiştirin. Ön tarafa geçince pembe renge geçin. Önce kenar ilmeğini düz örüp sonraki 3 ilmeği düz olarak örün.

Düz ilmeğe gelince iki sıra altına batıp bir ilmek çıkartın. Bir kez ipi şişe dolayıp sonra ilmeğin kendisini düz örüp tekrar ipi şişe dolayın. İki sıra altına batıp bir ilmek daha çıkartın. Böylece 5 tane ilmek elde etmiş olacaksınız. Aradaki 3 ilmeği düz örün.

Düz olan ilmeğe gelince önce iki sıra altına batıp ilmek çıkartın sonra şişe ipi dolayın. Sonra ilmeği düz örüp ipi tekrar dolayın ve iki sıra altına batıp son ilmeği çıkartın. Örgünün arkasına geçince ters ilmekleri aynen örün. 5 taneye çıkarttığımız ilmeklere gelince hepsini bir kerede toplayıp düz örerek kesin. Ön tarafta beyaz renge geçip modeli kaydırarak tekrarlayın.