Bebek Örgülerine Sevimli Yüzler Renkli Örgü Modeli

Bebek örgüleri için cıvıl cıvıl renkli sevimli yüzler örgü modelini yapabilirsiniz. Tüm canlı renkleri kullanarak beğenileri kazanan örgüler yapabilirsiniz. Daha sade bir örgü olmasını isterseniz beyaz rengin üzerine tek renk kullanabilirsiniz. Kullanacağınız renklerle çok hoş bebek örgüleri elde edebilirsiniz.

Bu modelin bir avantajı da evdeki kalan ipleri değerlendirmek olacak. Modelin yapımı için 10 ilmek ve katlarına ihtiyacınız var. Önce ana renk olan beyaz iple bir sıra ön yüzde düz arka yüzde ters şeklinde örerek hazırlayın.

Tekrar ön tarafa geçince ilk renge geçiyoruz. İlk 4 ilmeği örmeden atlayıp 6 ilmek düz örün. 4 ilmek örmeden atlayıp 6 ilmek düz örerek sırayı tamamlayın. Örgünün arkasına geçin.

Örmeden atlanan ilmekleri örmeden atlayıp diğer 6 ilmeği düz olarak örün. Böylece renkli ilmekleri haroşa olarak örmüş olacaksınız. Her renk ile 2 sıra örülüyor. Sonra ana renge geçiyoruz.

İlk 2 ilmeği düz örün. Sonraki iki ilmekle arkasındaki ilmeğin yerini değiştirin. Sonra bu 3 ilmeği düz örün. Ortadaki renkli ilmeklerin 4 tanesini düz örün. Sonra son kalan renkli ilmeği arkasındaki 2 tane beyaz ilmekle yer değiştirin.

Bu modelde renkli ilmeklerin ilk ve son ilmeğini aradaki 4 beyaz ilmeğin içine alın. Bu sırada bütün ilmekleri düz olarak örüyoruz. Örgünün arkasında bütün ilmekleri ters örüp ön tarafa geçince renk değiştirin.

Her renk değiştirmemizde modeli de kaydırmamız gerekiyor. Bir sonraki modeli aradaki beyaz ilmeklerin üzerine kuruyoruz. Bir ana renk kullanmanız gerekir. Ana rengin üzerine istediğiniz kadar renk kullanabilirsiniz.