Bebek Örgülerini Süsleyen Ayıcık Modeli

Düz olarak yapılan bebek örgülerini süsleyerek hem şık hemde modern bir görünüm elde edebilirsiniz. Bugün en kolaydan zora doğru yapılan ayıcık modelini anlatacağım.

Önce ayıcık figürünün sadece baş kısmını yaparak kolay olan tarifi vereceğim sonra beden ekleyip battaniye gibi yerlere uygun hale nasıl getireceğinizi anlatacağım. Yelek ve hırka gibi örgülere çok ağır süsler yapılmaz. Ama battaniye gibi büyük olan örgülere de küçük süs kendini göstermez. 

Hem erkek hemde kız çocuklara uygun hale getirebilirsiniz. Ayıcık figürüne uygun olsun diye kahverengi renginin tonlarını tercih ettim. Önce bir halka oluşturun. Halkanın içine 13 adet sıkı iğne doldurun. 

Sonraki sırada çiftli olarak batın ve bir sıra ikili tırabzan yapın. Sonraki sıraya geçince bir defa çift batın bir defa tekli olarak batın. Kullandığınız ipin çok kalın olmamasına dikkat edin. Büyütmek istediğiniz kadar devam edebilirsiniz.

Her sırasında bir çift batıp araya iki tane tekli tırabzan yapacağız. Burun, baş ve beden kısmını bu şekilde başlayıp değişik büyüklükte bitireceğiz. Ben 3 ayrı ton kullandım. Burun ve ayak kısımlarını en açık iple yaptım.

Beden kısmını orta renk ile yaparken kenar tığını en koyu renkle yaptım. Son olarak ayıcığın kulağının üzerine yapacağınız fiyonk ile kız bebeklere, yakasına yapacağınız papyon ile de erkek bebeklere uygun hale getirebilirsiniz.