Bebek Örgülerinin Favorisi İki Renkli Örgü Modeli

Spread the love

İki renkli örgü yapmak isteyenlerin dikkatlice izlemeleri gereken bir model hazırladım. Dolgulu görünüme sahip olan modeli bebek örgüleri için kullanabilirsiniz. Ana rengini mavi ile çalıştığım modelin ana rengi beyaz ile örülmüş resmini de paylaştım.

Ana renk olarak mavi rengi seçtim. İlk olarak mavi renk ile bir sıra ön yüzde düz arka yüzde ters olarak ördüm. Tekrar ön tarafa geçince renk değiştirip ilmeklerin hepsini düz olarak ördüm. Arka yüzde bu defa bütün ilmekleri ters ördüm. Ön tarafta bütün ilmekleri düz örüp arka tarafa geçince ilmekleri ters örüp 4 sıraya tamamladım.

Ön tarafta renk değiştirip mavi renge geçelim. Kenar ilmeğini düz örüp üç ilmek sayın ve üçüncü ilmeğin ilk sırasına batın. Buradan uzatarak bir ilmek çıkartın. İpi bir kez dolayıp aynı yere girin ve bir ilmek daha çıkartın. 

İpi dolayıp aynı yerden bir ilmek daha çıkartıp 5 ilmek elde edin. İpi şişe bir kez dolayıp altıncı ilmeği elde edin. Sonra 3 ilmeği düz örün. Tekrar üçüncü ilmeğin alt sırasına girip buradan yeni 5 tane ilmek çıkartın. Bir ilmek de şişe dolayıp altı ilmek elde edin. 

Sırayı tamamlayınca arka tarafa geçince ilk 3 ilmeği ters örün. Son kalan ilmeği arkasında kalan 6 ilmekle beraber ters örerek kesin. Arada 3 ilmeğin ikisini ters örerek devam edin. Son ilmek yanındaki yapılan dolgu ile birlikte ters örerek kesin. Sonrasında modeli aynı şekilde tekrarlayın.